ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σε τέσσερα νέα ερευνητικά έργα, ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, συμμετέχει η MLS

Σε τέσσερα νέα ερευνητικά έργα, ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, συμμετέχει η MLS - Κεντρική Εικόνα

Τη συμμετοχή της σε τέσσερα νέα ερευνητικά έργα στο πλαίσιο της ενιαίας δράσης κρατικών ενισχύσεων έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης & καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ -ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ- ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», συνολικού προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ, γνωστοποίησε με σημερινή ανακοίνωσή της η MLS.

Για την υλοποίηση των έργων, η εταιρεία θα συνεργαστεί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)- Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης του Τμήματος Πληροφορικής, το ΔΠΘ (Εργαστήριο Ρομποτικής), το ΕΚΕΤΑ, το Πανεπιστήμιο Πατρών (τμήμα Γλωσσολογίας), το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Τμήμα Μηχανικών Υπολογιστών), το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας «ΑΘΗΝΑ» και τις εταιρείες Geosense, ΛΙΝΚ ΑΕ, 3ΠΙ AE, Dotsoft AE.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το ερευνητικό πεδίο των έργων αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών με τεχνολογίες αιχμής, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η εικονική πραγματικότητα, η εφαρμοσμένη ρομποτική, το διαδίκτυο πραγμάτων και οι τεχνολογίες φωνής.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των ερευνητικών έργων θα υποστηριχθούν και δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) για άτομα με ειδικές ανάγκες από σύγχρονα συστήματα τεχνολογίας που θα αναπτυχθούν. Η χρηματοδότηση που θα λάβει η MLS από τα προαναφερόμενα έργα ανέρχεται σε 0,7 εκατ. ευρώ, ενώ στρατηγικός στόχος από η συμμετοχή αποτελεί για την εταιρεία η απόκτηση πρόσθετης τεχνογνωσίας και η ενσωμάτωση αυτής σε νέες πλατφόρμες και καινοτόμα προϊόντα.