ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μέσω Βουλγαρίας η επέκταση στα Βαλκάνια της «Μύλοι Λούλη»

Μέσω Βουλγαρίας η επέκταση στα Βαλκάνια της «Μύλοι Λούλη» - Κεντρική Εικόνα

Την άνοιξη του 2019 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο νέος μύλος που εξαγόρασε τον Ιούνιο η βιομηχανία «Μύλοι Λούλη» στη Βουλγαρία, μύλος που αναμένεται να αποτελέσει το πρώτο βήμα επανεισόδου της εταιρείας στην αγορά των Βαλκανίων.

Πάντως, νέα εξαγορά δεν είναι μέσα στο πλάνο της εισηγμένης για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια, καθώς προτεραιότητα παραμένει η επέκταση με προσεκτικά βήματα.

Οπως αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος της «Μύλοι Λούλη» κ. Νίκος Λούλης, στο πλαίσιο του συνεδρίου 1ο ATHEX Small Cap η εταιρεία είχε προχωρήσει πέρυσι στην εξαγορά οικοπέδου έξω από τη Σόφια με στόχο την κατασκευή μύλου.

Ωστόσο, παρουσιάστηκε η ευκαιρία στο Τόσεβο της Βουλγαρίας, όπου έναντι 2,25 εκατ. ευρώ η «Μύλοι Λούλη» εξαγόρασε μύλο κατασκευής μόλις του 2015.

Στον μύλο πραγματοποιούνται επενδύσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνουν εργασίες συντήρησης, καθώς ήταν κλειστός για δύο χρόνια, και ορισμένες προσθήκες.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του εν λόγω μύλου είναι ότι βρίσκεται σε απόσταση μόλις 13 χλμ. από τα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Ρουμανία και 250 χλμ. από το Βουκουρέστι.