ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φορτσάκης: Είναι ανάγκη η κυβέρνηση να σοβαρευτεί

Φορτσάκης: Η ΝΔ θα κρατήσει τα μέτρα, δεν πρόκειται να τα αναθεωρήσει - Κεντρική Εικόνα

«Είναι μία φαρσοκωμωδία, δεν είναι δυνατόν η χώρα να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», αναφερόμενος στην επίκληση από τον επικεφαλής των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας εναλλακτικού σχεδίου έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο προτείνει επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

«Είναι πραγματικά ανάγκη να σοβαρευτεί η κυβέρνηση και να έλθει να ασκήσει μία πολιτική σοβαρή», υπογράμμισε ο κ. Φορτσάκης παρατηρώντας ότι: «Και να μην έχει κανείς αντιπολιτευτική διάθεση, δηλαδή και φανατικός οπαδός της κυβέρνησης να είναι, δεν μπορεί να μην εκπλήσσεται όταν βλέπει έναν τόσο σημαντικό υπουργό, όπως ο Εθνικής Άμυνας, να πηγαίνει στο εξωτερικό και να ανακοινώνει διάφορες σημαντικές σκέψεις για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, που αλλάζουν ουσιαστικά τις σχέσεις μας με έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο, προτείνοντας τέσσερις μεγάλες βάσεις και θεωρώντας ότι απέτυχε η Συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που η δική του κυβέρνηση συνεχίζει τη σχετική συζήτηση. Και να έχουμε από την άλλη πλευρά κυβερνητικά στελέχη, τα οποία τον αποδοκιμάζουν, τον πρωθυπουργό να σιωπά, στη συνέχεια τον υπουργό να λέει ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος, στη συνέχεια πάλι ο πρωθυπουργός να σιωπά ή να λέει ότι δεν το έχει εγκρίνει, αλλά μπορεί να το έχει ακούσει».

Σχετικά με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης, μπροστά και στο ενδεχόμενο η Συμφωνία των Πρεσπών να έλθει προς κύρωση, ο κ. Φορτσάκης σημείωσε: «Στο ελληνικό Σύνταγμα, ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ψηφίζεται και η κυβέρνηση πέφτει είναι δεδομένος. Κανείς δεν λέει ότι η κυβέρνηση αυτή την ώρα δεν έχει την πλειοψηφία, που της επιτρέπει να σταθεί στη βουλή. Δεν αμφισβητώ ότι από τη συνταγματική άποψη η κυβέρνηση έχει αυτή την ώρα την πλειοψηφία που χρειάζεται. Όμως, από ουσιαστική άποψη μία κυβέρνηση, όπου βασικά της στελέχη διαφωνούν σε βασικές αρχές και σε βασικούς νόμους και αν λάβουμε υπόψη ότι τα στελέχη αυτά δεν στηρίζουν την κυβέρνηση στα συγκεκριμένα σημεία, τότε η κυβέρνηση αυτή ουσιαστικά έχει χάσει τη δημοκρατική της νομιμοποίηση».