ΑΓΟΡΕΣ

Ανάπτυξη 9,6% της διακίνησης στο ΣΕΠ της COSCO

Θετικά αντιμετωπίζουν οι φορείς την πώληση του ΟΛΠ  - Κεντρική Εικόνα

Σε αυξητικούς ρυθμούς ανάπτυξης κινείται ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) - θυγατρική της Cosco Pacific Ltd, καθώς στο πρώτο τρίμηνο του 2016 κατέγραψε αύξηση κατά 9,6% η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, τις οποίες διαχειρίζεται. Συνολικά, από τις δύο προβλήτες διακινήθηκαν 806.900 εμπορευματοκιβώτια έναντι 736.400 το πρώτο τρίμηνο του 2015. Να σημειωθεί ότι μόνο τον Μάρτιο, διακινήθηκαν 275.100 εμπορευματοκιβώτια, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 3,2% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2015.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η άνοδος οφείλεται στο γεγονός πως πολλές ναυτιλιακές εταιρείες επιλέγουν πλέον, το λιμάνι του Πειραιά ως διαμετακομιστικό κόμβο για τη μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων τους σε χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης.

Σχετικά με τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην Ειδομένη εξαιτίας του κλεισίματος της σιδηροδρομικής γραμμής, τα ίδια στελέχη τονίζουν για την αντιμετώπιση του προβλήματος, έχουν βρεθεί εναλλακτικές διαδρομές από Βουλγαρία και Ρουμανία - κάτι όμως, που έχει σημαντικό κόστος για τον ΣΕΠ, κατά περίπου 6.000 ευρώ ανά συρμό.