ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αύξηση εσόδων και θετική λειτουργική κερδοφορία για την Cyta Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Cyta Hellas στη Vodafone Ελλαδας - Κεντρική Εικόνα

Αύξηση εσόδων και μεικτού κέρδους, θετική λειτουργική κερδοφορία καθώς και περιορισμό των ζημιών προ φόρων καταγράφουν, τα οικονομικά αποτελέσματα της Cyta στην Ελλάδα για το 2015. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα €107,8 εκατ., σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 19,16%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αντίστοιχα, το μεικτό κέρδος "έκλεισε" με αύξηση κατά 45,33% στα €42,8 εκατ. ενώ η λειτουργική κερδοφορία (EΒITDA) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά χαρακτηρίστηκε από θετικό πρόσημο και διαμορφώθηκε πολλαπλάσια του περσινού αποτελέσματος, στα €14,6 εκατ. Τέλος, οι ζημίες προ φόρων σημείωσαν νέα σημαντική πτώση της τάξεως του 80,4% και διαμορφώθηκαν στα €2,97 εκατ.  

Σημειώνεται ότι η πελατειακή βάση ευρυζωνικών υπηρεσιών κατέγραψε επίσης άνοδο φτάνοντας στο τέλος του 2015 τους 325.000 ενεργούς πελάτες. Παράλληλα, οι Πελάτες κινητής συμβολαίου στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή κατά την ολοκλήρωση της πρώτης χρονιάς ουσιαστικής λειτουργίας της υπηρεσίας, αναλογούσαν στο 9% των πελατών της βάσης Σταθερής. 

Όπως σχολίασε σε σχέση με τα επόμενα βήματα της εταιρείας ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta Ελλάδος και Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικών Υπηρεσιών Cyta Κύπρου, κ. Γιάννης Κουλίας:

«Η υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας στην Ελλάδα την επόμενη 5ετία έχει ήδη ξεκινήσει. Συνεχίζουμε ως όμιλος να αναπτυσσόμαστε, συνεισφέροντας με την ισχυρή παρουσία μας στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, διεκδικώντας παράλληλα με τις νέες υπηρεσίες μας όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς. Μετά την είσοδό μας στην Καρτοκινητή διαθέτουμε πλήρες χαρτοφυλάκιο παρεχόμενων υπηρεσιών παράλληλα με ένα από τα μεγαλύτερα ιδιόκτητα δίκτυα οπτικών ινών, μήκους πέραν των 5.500 χλμ. Το δίκτυό μας στην Ελλάδα συνδέεται με τα διεθνή δίκτυα του Οργανισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού, λειτουργώντας ως στρατηγικός συνδετικός κρίκος για την ανάδειξη του ομίλου Cyta σε έναν εκ των πλέον σημαντικών τηλεπικοινωνιακών κόμβων στον άξονα Μέσης Ανατολής-Βαλκανίων».

Με αφορμή τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας για το 2015, ο Γενικός Διευθυντής της Cyta στην Ελλάδα, κ. Νίκος Χαραλάμπους, δήλωσε σχετικά:

«Παρόλο που το 2015 υπήρξε ακόμη μία χρονιά σκληρής δοκιμασίας για το σύνολο του κλάδου και τη χώρα, ως εταιρεία επιδείξαμε ετοιμότητα και κυρίως, ανθεκτικότητα στις δυσκολίες. Αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους και με την συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας στην Ελλάδα καταφέραμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Προτεραιότητα και επίκεντρο της δράσης μας παραμένει ο Πελάτης για αυτό και από το ξεκίνημά μας τα προϊόντα της εταιρείας σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να είναι ευέλικτα και να ανταποκρίνονται σε ξεχωριστές ανάγκες. Λέμε σταθερά "όχι" στα πακέτα τύπου all inclusive διότι πιστεύουμε ότι οφείλουμε να διευκολύνουμε τον Πελάτη να απαλλάσσεται από περιττά έξοδα, ειδικά σε τέτοιες εποχές». 

Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Cyta ανακοίνωσε πρόσφατα την εκκίνηση παροχής υπηρεσιών Καρτοκινητής Τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Πρόκειται για ενέργεια που υπογραμμίζει την σταθερή επέκταση της δράσης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Κύπρου σε σημαντικές τηλεπικοινωνιακές αγορές, όπως η ελληνική. Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός είναι ο βασικός πάροχος τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο, όπου δραστηριοποιείται πάνω από 50 χρόνια.