ΔΙΕΘΝΗ

Αληθινή αγγελία εργασίας: Ζητείται δοκιμαστής… κάνναβης με μισθό ικανοποιητικό

Αληθινή αγγελία εργασίας: Ζητείται δοκιμαστής… κάνναβης με μισθό ικανοποιητικό - Κεντρική Εικόνα

«Αναζητούνται ερασιτέχνες της κάνναβης για να δοκιμάσουν νέες ποικιλίες, μισθός ικανοποιητικός», αναγράφεται στην αγγελία που δημοσιεύτηκε από μια εταιρεία marketing του Τορόντο στον Καναδά και προσέλκυσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων υποψηφίων σε διάστημα λίγων ημερών.

Ένα μήνα πριν από τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς στον Καναδά, η προσφορά μιας θέσης εργασίας μερικής απασχόλησης που έκανε η εταιρεία AHLOT δεν έμεινε απαρατήρητη: προτείνει σε έξι «ερασιτέχνες» να τους πληρώσει 50 δολάρια την ώρα,με ανώτατο όριο 12 ώρες το μήνα, για να δοκιμάζουν τις νέες ποικιλίες μαριχουάνας.

Σε λίγες μόλις ημέρες, η ALHOT έλαβε περισσότερες από 500 υποψηφιότητες, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένας «μικρός πανικός» στην εταιρεία, όπως σχολίασαν στελέχη της στο Twitter.

Όσο για τους όρους προκειμένου να εργαστεί κανείς εκεί; Ο υποψήφιος να διαμένει στον Καναδά, να είναι ενήλικας και εφόσον είναι δυνατόν να έχει «ενδιαφέρον για την κάνναβη όπως και την ικανότητα να διακρίνει τις διαφορές, πολλές φορές λεπτές, μεταξύ των διαφορετικών ποικιλιών» της ουσίας.

Οι έξι προσληφθέντες θα συγκροτήσουν μια «επιτροπή επιλογής» που θα πρέπει να «αξιολογήσει εάν οι Καναδοί παραγωγοί έχουν να προσφέρουν τα καλύτερα», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Γκρεγκ Παντέλικ προειδοποίησε μάλιστα, μέσω δελτίου Τύπου, ότι με την προσεχή νομιμοποίηση της κάνναβης στον Καναδά, την 17η Οκτωβρίου, «οι Καναδοί (θα) έρθουν αντιμέτωποι με ένα τσουνάμι» ποικιλιών.