ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φορτσάκης: Δεν έχουν πιθανότητα εφαρμογής οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Φορτσάκης: Η ΝΔ θα κρατήσει τα μέτρα, δεν πρόκειται να τα αναθεωρήσει - Κεντρική Εικόνα

«Η εμπειρία που έχουμε από τον πρωθυπουργό, από τις μέχρι σήμερα εξαγγελίες του, δεν είναι θετική και δεν είμαι ευτυχής να ακούω τέτοιες εξαγγελίες, οι οποίες δεν έχουν πιθανότητα εφαρμογής» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, βουλευτής Επικρατείας, Θεόδωρος Φορτσάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», για τις ανακοινώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ.

   «Όλα αυτά δεν εντάχθηκαν σε ένα σχέδιο που να δείχνει ότι η οικονομία μπορεί να ανακάμψει και ότι αυτά αποτελούν μέρος μιας συνολικότερης σύλληψης, που θα οδηγήσει τη χώρα να ξεφύγει από τη σημερινή της μιζέρια. Είναι μέτρα αποσπασματικά, τα οποία δεν φαίνεται να οδηγούν πουθενά και είναι μέτρα για τα οποία δεν δόθηκε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο ως προς την υλοποίησή τους» επισήμανε ο κ. Φορτσάκης, αντιπαραβάλλοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης τις λίγες, στοχευμένες και μετρημένες παροχές που αναγγέλλει τις συνοδεύει από ένα σχέδιο το οποίο επιτρέπει στη χώρα να ανακάμψει, γιατί -κακά τα ψέματα- αν δεν υπάρχει ανάπτυξη της οικονομίας καμία παροχή δεν θα μπορέσει να σταθεί, θα μπούμε σε έναν κύκλο, δηλαδή, ο οποίος θα αρχίσει να γυρίζει γύρω- γύρω και θα μας οδηγεί κάθε φορά σε χειρότερα αποτελέσματα».

   «Ο μεν ένας (σ.σ. ο κ.Τσίπρας) δίνει μία σειρά υποσχέσεων, οι οποίες δεν έχουν μεταξύ τους καμία συνοχή και δεν εντάσσονται σε κανένα σχέδιο και δεν συνοδεύονται από μέτρα υλοποίησης στοχευμένα και ο άλλος (σ.σ. ο κ.Μητσοτάκης) δίνει λίγες μετρημένες και υλοποιήσιμες υποσχέσεις, που συνοδεύονται από έναν πραγματικό σχεδιασμό ανάκαμψης της οικονομίας, με πάρα πολύ στοχευμένα μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διεθνείς αγορές αντέδρασαν στην παροχολογία της σημερινής κυβέρνησης και το είδατε αυτό από την εκτόξευση των επιτοκίων δανεισμού, τα οποία ξεπέρασαν τον 4,5%, την ίδια ώρα που στις άλλες χώρες που είχαν πρόβλημα βρισκόμαστε στο 1/3 περίπου -γύρω στο 1,5% δανείζεται η Πορτογαλία, η Ισπανία και άλλες χώρες που είχαν πρόβλημα- είμαστε λοιπόν πολύ μακριά από αυτό το σημείο» εξήγησε ο αν. τομεάρχης της ΝΔ.