ΠΡΟΣΩΠΑ

«Έφυγε» ο ιδρυτής της κατασκευαστικής ΓΕΚ - Πριν 5 μήνες είχε πουλήσει τις μετοχές του σε fund

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 235,1 εκατ. το προσαρμοσμένο EBITDA - Κεντρική Εικόνα

Απεβίωσε αιφνιδίως από ανακοπή ο επιχειρηματίας Νίκος Κάμπας, ιδρυτής της κατασκευαστικής εταιρεία ΓΕΚ που αργότερα συγχωνεύτηκε με την ΤΕΡΝΑ.

Ο Νίκος Κάμπας είχε πωλήσει στο fund  Reggeborgh Invest, τον περασμένο Απρίλιο, 4.397.383 μετοχές του αντί 24,18 εκατ. ευρώ (5,5 ευρώ ανά μετοχή), μειώνοντας τη συμμετοχή του στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από 10,32% σε 6%. Κατείχε τη θέση του Προέδρου (Μη εκτελεστικό μέλος) στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1946. Το 1969 αποφοίτησε από το ΕΜΠ ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός. Εντάχθηκε στη ΓΕΚ το 1972 και είναι ιδρυτικό μέλος της ΓΕΚ ΑΕ. Κατά τη διάρκεια της σαραντάχρονης επαγγελματικής του δραστηριότητας, στον κατασκευαστικό κλάδο και στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων, έχει εκτελέσει πλήθος έργων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της ΓΕΚ ΑΕ και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μέλος Δ.Σ. Εταιρειών συνδεδεμένων και μη του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ από το 2002 μέχρι το 2011 κατείχε τη θέση του Προέδρου Δ.Σ. και στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΑΕ.

Image result for γεκ