Βγενόπουλος: Δεν έχω σχέση με υπόθεση δωροδοκίας

Βγενόπουλος: Δεν έχω σχέση με υπόθεση δωροδοκίας - Κεντρική Εικόνα

«Δεν έχω καμία σχέση με την υπόθεση που καταχωρήθηκε στην Κύπρο, και αυτό θα αποδειχθεί και δικαστικώς», σημειώνει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, σε ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά σε δημοσιεύματα περί δωροδοκίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Πληροφορήθηκα από δημοσιεύματα ότι καταχωρήθηκε υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, λόγω υποτιθέμενης δωροδοκίας του πρώην διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ο οποίος έλαβε μετά την αποχώρηση από τα καθήκοντά του το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ από πελάτη της Λαϊκής Τράπεζας κατ' ισχυρισμόν του για συμβουλευτικές υπηρεσίες».

Ο επιχειρηματίας προσθέτει: «Με την υπόθεση αυτή δεν έχω καμία σχέση και αυτό θα αποδειχθεί και δικαστικώς. Επίσης η υπόθεση αυτή, αρμοδιότητος της ελληνικής δικαιοσύνης, έχει ήδη κριθεί με τη διάταξη της εισαγγελέως εφετών κας Τσατάνη, η οποία την αρχειοθέτησε επειδή δεν προέκυψαν καν ενδείξεις ποινικών αδικημάτων από Έλληνες πολίτες. Βεβαίως, κατά βολική σύμπτωση, η υπόθεση στην Ελλάδα ανεσύρθη από το αρχείο προς περαιτέρω εξέταση μία ημέρα πριν από την καταχώρηση της ίδιας υπόθεσης στην Κύπρο.

Σύμφωνα όμως με τη σχετική παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, επί αυτού του σκέλους της υπόθεσης δεν παρατίθεται κανένα νέο στοιχείο που να δικαιολογεί την ανάσυρση και απλώς επισημαίνεται εμμέσως ότι οι κυπριακές αρχές πρέπει να στείλουν στην Ελλάδα μέσω δικαστικής συνδρομής τα στοιχεία, που κατά την κρίση της, έπρεπε να περιμένει η κα Τσατάνη πριν να εκδώσει την απόφασή της».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «επιβεβαιώνεται συνεπώς εκ νέου η αρμοδιότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους Έλληνες πολίτες και αναμένονται από την Κύπρο τα στοιχεία που θα αξιολογηθούν ώστε να επιβεβαιωθεί η ισχύς ή μη της σχετικής αρχειοθέτησης».