ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Να φύγει ο θίασος που κυβερνά τη χώρα

Επίθεση αντεξουσιαστών στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη - Κεντρική Εικόνα

«Εκτιμώ ότι ο κ. Τσίπρας δε θα αποτολμήσει τις πρόωρες εκλογές», λέει σε συνέντευξή του στην Real News ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

"Οφείλει, όμως, να αντιληφθεί ότι η παρουσία του στο Μαξίμου, μαζί με την τετραετία, εξαντλεί και τους Έλληνες", σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ και υπογραμμίζει πως το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές δεν αποτελεί αντιπολιτευτικό ελιγμό, αλλά εθνική αναγκαιότητα. "Το βασικό προαπαιτούμενο σήμερα για να ανακάμψει η χώρα είναι να απομακρυνθεί ο θίασος που την κυβερνά..", προσθέτει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Επίσης υποστηρίζει θερμά και το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για όσα συνέβησαν στην οικονομία, το καλοκαίρι του 2015.

Ο βουλευτής της ΝΔ επικρίνει την κυβέρνηση και για το θέμα των οκτώ συλληφθέντων Τούρκων στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη.

"Δυστυχώς, στην υπόθεση των 8 η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την ίδια την πολιτική της. Μέχρι τώρα είχε κατατάξει το θέμα της προστασίας των αιτούντων ασύλου υψηλότερα από τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Αποδεικνύεται κάτι που έχω επισημάνει από καιρό, ότι ήταν λάθος η μέχρι τώρα πολιτική που ασκούσε, παρέχοντας καθεστώς πλήρους και άκριτης ελευθερίας σε όποιον εισέρχονταν στη χώρα και αιτούνταν ασύλου. Έτσι, βρισκόμαστε σήμερα σε ένα δίλημμα: Κατ' αρχάς, από διπλωματικής άποψης, δεν πρέπει να διαταράξουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Από νομικής άποψης, όμως, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρήσει εσωτερικούς και διεθνείς κανόνες, που παρέχουν μεγάλη ελευθερία σ' αυτούς που ζητούν άσυλλο", σημειώνει.

Σε ότι αφορά τη θέσπιση εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό λέει ότι δεν βοηθά μια τέτοια συζήτηση στην παρούσα φάση και υποστηρίζει ότι "η άμεση εκλογή οδηγεί σε δυαρχία".

Επιπρόσθετα δεν θεωρεί ανέφικτο το στόχο της αυτοδυναμίας για τη ΝΔ ενώ αν κληθεί να συγκυβερνήσει με άλλα κόμματα τονίζει πως είναι μια συζήτηση που θα γίνει όταν έρθει εκείνη η ώρα.