ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διαψεύδει η «Σκλαβενίτης» την τοποθέτηση Παπακοσμά ως γενικού διευθυντή

Στη «Σκλαβενίτης» ο πρώην διευθυντής της P&G Λάμπρος Παπακοσμάς - Κεντρική Εικόνα

Δημοσιεύματα σημερινά ήθελαν τον κ. Λάμπρο Παπακοσμά να αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής της αλυσίδας σουπερμάρκετ «Σκλαβενίτης». Με Δελτίο Τύπου που αποστέλλει η εταιρεία αλλά και ο ίδιος ο κ. Παπακοσμάς, διαψεύδουν κατηγορηματικά την εν λόγω είδηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr από τις αρχές Ιουλίου στην στελεχιακή ομάδα της αλυσίδας σουπερμάρκετ θα ενταχθεί ο εδώ και επί 20 χρόνια γενικός διευθυντής της P&G Ελλάδος, Λάμπρος Παπακοσμάς, ο οποίος συνταξοδοτείται από τον Όμιλο. Ο κ. Παπακοσμάς  θα αναλάβει καθήκοντα γενικού διευθυντή στις Ελληνικές Υπεραγορές, αναλαμβάνοντας την ανασυγκρότηση του Ομίλου αλλά και την ενδυνάμωση του κυρίως στην επαρχία όπου οπι πωλήσεις κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. 

Τις παραπάνω πληροφορίες ωστόσο διέψευσαν τόσο η εταιρεία όσο και ο ίδιος ο Λάμπρος Παπακοσμάς. 

Να σημειωθεί ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από την Σκλαβενίτης ο εξορθολογισμός του δικτύου της στα γεωγραφικά σημεία που σήμερα έχουν υψηλή συγκέντρωση καταστημάτων σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, έχοντας ως στόχο τη διακοπή λειτουργίας 40 καταστημάτων, ώστε έως το τέλος του 2018 ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων να ανέρχεται σε 410. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα 22 καταστήματα που προβλέπονται στην Απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν θα έχει καμία απολύτως επίπτωση στις θέσεις εργασίας, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν από άλλα γειτονικά καταστήματα της Επιχείρησης. 

Πάντως το 2017 ο ενοποιημένος τζίρος της εκτιμάται ότι κινήθηκε στα 2,2 δις. ευρώ, εκ των οποίων τα 900 εκατ. ευρώ, προέρχονται από το πρώην δίκτυο της Μαρινόπουλος.

Βάσει του επιχειρηματικού σχεδίου, το οποίο περιλαμβανόταν στην αίτηση για τη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, προβλεπόταν πως οι πωλήσεις της εταιρείας το πρώτο έτος μετά την ημερομηνία επικύρωσης της συμφωνίας θα ανερχόταν στα 1,029 δισ. ευρώ.