ΕΛΛAΔΑ

Σκότωσε μέσα στην Ευελπίδων τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του παιδιού της

Σκότωσε μέσα στην Ευελπίδων τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του παιδιού της - Κεντρική Εικόνα

Κάθειρξη 10 ετών επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο στην 43χρονη Ρομά, η οποία το 2012 είχε σκοτώσει 33χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του γιου της, έξω από το ανακριτικό γραφείο στην Ευελπίδων, όπου το θύμα είχε οδηγηθεί για συμπληρωματική κατάθεση μαζί με τον αδελφό και συγκατηγορούμενό του στην υπόθεση.

Το δικαστήριο, όπως και πρωτόδικα, έκρινε ένοχη την 43χρονη, αναγνωρίζοντάς της μειωμένο καταλογισμό και το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, και της επέβαλε, κατά πλειοψηφία, ποινή κάθειρξης 10 ετών. Έτσι, η γυναίκα, η οποία είχε αφεθεί ελεύθερη από το πρωτόδικο δικαστήριο, πλέον, θα πρέπει να οδηγηθεί στην φυλακή για να εκτίσει τα 2/5 της ποινής της.

Το έγκλημα είχε γίνει πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2012, έξω από το γραφείο της ανακρίτριας που χειριζόταν την υπόθεση της ανθρωποκτονίας τού 19χρονου γιου της 43χρονης, έγκλημα που είχε γίνει σχεδόν πριν έναν χρόνο στο Ζεφύρι. Η γυναίκα είχε ανοίξει πυρ κατά του θύματος και του συγκατηγορουμένου του, πυροβολώντας πάνω από δέκα φορές και τραυματίζοντας θανάσιμα τον 33χρονο. Από τους πυροβολισμούς είχε τραυματιστεί, επίσης, στα πόδια και ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Απολογούμενη στο δικαστήριο, σήμερα, η 43χρονη δήλωσε μετανιωμένη για την πράξη της και ζήτησε συγνώμη. Ωστόσο, όπως είπε, «όταν τον σκότωσα ένιωσα ανακούφιση».

«Εκείνη τη μέρα άλλαξα λίγο την εμφάνισή μου για να μη με καταλάβουν οι συγγενείς του. Είδα να μπαίνουν στην Ευελπίδων (σ.σ. οι κατηγορούμενοι) και ακολούθησα και πήγα στο κτίριο 9. Φοβόμουν ότι θα τον αφήσουν ελεύθερο. Άδειασα όλες τις σφαίρες από το πιστόλι γιατί ήθελα να πεθάνει. Όταν πυροβόλησα περίμενα να με σκοτώσουν οι αστυνομικοί» ανέφερε η κατηγορούμενη.

Μεταξύ των μαρτύρων που εξετάστηκαν στο δικαστήριο ήταν και η διευθύντρια της ψυχιατρικής κλινικής που παρακολουθεί την 43χρονη, η οποία κατέθεσε πως η γυναίκα πάσχει από σχιζοσυναισθηματική ψύχωση, για την οποία λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ενώ τόνισε πως αν οδηγηθεί στη φυλακή ενδέχεται να υποτροπιάσει. «Το να ζει με την οικογένειά της είναι ο τρόπος για να ανταπεξέρχεται στην ασθένεια της. Όταν ακολουθούνται αυτοί οι όροι, παύει η επικινδυνότητα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη γιατρό, «η γυναίκα αυτή, από 22 χρόνων, είχε νοσήσει και είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Έπαθε ένα τεράστιο σοκ όταν το παιδί της ξεψύχησε στην αγκαλιά της. Δεν είχε καταλάβει ότι πέθανε. Το πρώτο στάδιο του πένθους είναι η άρνηση, ο θυμός και η εκδίκηση... Κατά την άποψή μου ήταν σε βρασμό, ο βρασμός μπορεί να διαρκέσει και έναν μήνα...».

Πηγή: www.huffingtonpost.gr