ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H πιο ανερχόμενη διεθνώς αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει... 9% απολύσεις

Έστειλαν στον... ΟΑΕΔ ελληνίδα δημοσιογράφο επειδή «δεν πήγαινε χαρούμενη στη δουλειά της»! - Κεντρική Εικόνα

Οι προσπάθειες για οικονομική «ισορροπία» της Tesla, όπως ήταν αναμενόμενο έφτασαν και στην μείωση του προσωπικού. Η αποκάλυψη από τον ίδιο τον Elon Musk πως το προσωπικό θα μειωθεί κατά 9%, ήταν ένα σοκ για όσους παρακολουθούν την πορεία της εταιρείας.

Για να δικαιολογήσει την κατάσταση, ο Elon Musk αναφέρεται στο γεγονός ως μια «οργανωτική αναδιάρθρωση» μέσω της οποίας θα μειωθεί το λειτουργικό κόστος της εταιρείας και θα επανέλθει η κερδοφορία. Αν και όπως αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές, η εταιρεία δεν είχε ποτέ την κερδοφορία που θα της επέτρεπε οικονομικά «ανοίγματα», με την κίνηση αυτή ο Musk υποστηρίζει πως θα υπάρχουν μεσοπρόθεσμα θετικά αποτελέσματα.

tesla_model_y-boi-530

Για το προσωπικό που θα χάσει τη δουλειά του, ο Musk ανέφερε ξεκάθαρα πως όλες οι υποχρεώσεις απέναντι στην οικονομική τακτοποίηση θα τηρηθούν απαρέγκλιτα. Είναι ωστόσο ανησυχητικό το ότι οι αναζητήσεις για οικονομική βελτίωση της εταιρείας, έχουν φτάσει στις απολύσεις προσωπικού και όχι στην παραγωγική διαδικασία που δυνητικά θα έφερνε μεγαλύτερη κερδοφορία.