ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Γιατί έκλεισαν τα Goody’s στην Ερμού

Νέο κατάστημα Goody’s Burger House στο Γκάζι - Κεντρική Εικόνα

«Θόρυβο» προκάλεσε πρόσφατα το κλείσιμο του καταστήματος της αλυσίδας Goody’s στην Ερμού καθώς για άλλη μια φορά διάφορα blogs και sites έσπευσαν ελαφρά τη καρδία να κάνουν λόγο ακόμη και για «λουκέτο» στον μεγαλύτερο ελληνικό Όμιλο στον κλάδο της εστίασης αυτή την στιγμή.

Όπως, όμως, και στην πρόσφατη περίπτωση της Inditex και των φημών που ξέσπασαν μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας του Zara στο Κολωνάκι, η πραγματικότητα δείχνει να είναι διαφορετική από τις εικασίες.

Όπως ανακοίνωσε η Vivartia, σύντομα η καρδιά της Αθήνας, το Σύνταγμα, θα υποδεχθεί το νέο ‘flagship’ κατάστημα της αλυσίδας Goody’s Burger House. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η εταιρεία «πρόκειται για ένα σύγχρονο κατάστημα υψηλής αισθητικής,  με νέες προϊοντικές προτάσεις, καθώς και με πολλές καινοτομίες και σύγχρονες εφαρμογές τεχνολογίας, διατηρώντας τις διαχρονικές αξίες της μάρκας για την άριστη ποιότητα και την άρτια εξυπηρέτηση των πελατών, το οποίο αναμένεται να γίνει το νέο “talk of the town”»

Παράλληλα η εταιρεία δηλώνει πως υλοποιεί τη στρατηγική της για συνεχή εξέλιξη και ανάπτυξη της αλυσίδας Goody’ς. Σε αυτό το πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς τάσεις της αγοράς, ξεκίνησε τη μετεξέλιξη των Goody’s στο νέο concept Goody’s Burger House στις αρχές του 2014.

Η αλυσίδα σήμερα αριθμεί 120 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 80 έχουν μετεξελιχθεί σε Goody’s Burger House, με θετική ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό, ενώ συνεχίζεται παράλληλα η ανανέωση και των υπολοίπων Goody’s σε Goody’s Burger House με εντατικούς ρυθμούς.  

Η εταιρεία επενδύει και στη διεθνή ανάπτυξη του σήματος σε χώρες του εξωτερικού (Σαουδική Αραβία, Κόσοβο, Αλβανία κ.ά.)., με πιο πρόσφατη την είσοδο στην αγορά της Αυστραλίας, μέσω ενός πενταετούς πλάνου ανάπτυξης. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία 10 καταστημάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, με το πρώτο κατάστημα να ανοίγει στη Μελβούρνη.

Σημειώνεται πως τα Goody’s, ξεκίνησαν την τους πορεία το 1975 από τη Θεσσαλονίκη και εδώ και αρκετά χρόνια αποτελούν θυγατρική εταιρεία της Vivartia, μέλος του Marfin Investment Group (MIG).

Του Δημήτρη Τσουκαλά