ΕΛΛAΔΑ

Αυτός είναι ο 20χρονος που «θόλωσε» και ξυλοκόπησε τον Γ. Μπουτάρη (photo)

Αυτός είναι ο 20χρονος που «θόλωσε» και ξυλοκόπησε τον Γ. Μπουτάρη (photo) - Κεντρική Εικόνα

Παραδέχτηκε την πράξη του ενώπιον των αστυνομικών αρχών ένας 20χρονος που συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης χθες το βράδυ.  «Θόλωσα που τον είδα, μου άναψαν τα λαμπάκια με αυτά που είχε πει για το Γενοκτονία και άρχισα να τον χτυπάω» είπε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς.  

Κατά πληροφορίες ο 20χρονος είναι εκείνος που καταγράφηκε να σπάει το τζάμι του αυτοκινήτου του Γιάννη Μπουτάρη και μάλιστα τραυματίσθηκε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν όταν ο νεαρός πήγε στο νοσοκομείο.  

Το κατηγορητήριο της δικογραφίας που συνέταξε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για τον 20χρονο και τον 36χρονο  που έχουν συλληφθεί περιλαμβάνει τα αδικήματα κατά περίπτωση για διατάραξη οικιακής ειρήνης, απρόκλητη σωματική βλάβη και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.  

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο επεισόδιο και εξετάζεται ο βαθμός συμμετοχής τους στην επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης.   Τρία ακόμη άτομα προσήχθησαν το βράδυ της Κυριακής στην αστυνομία και εξετάζονται για συμμετοχή στη χθεσινή επίθεση.  

Οι προσαχθέντες μετήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου εξετάζονται στο πλαίσιο της προανάκρισης για την υπόθεση, την οποία διενεργεί η Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.   Η αστυνομία αξιοποίησε και συνεχίζει να εξετάζει τα βίντεο και τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο για να εντοπίσει όλους τους δράστες και έχει ήδη ταυτοποιήσει αρκετούς οπότε αναμένονται και άλλες προσαγωγές.