ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Όλα δείχνουν τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση

Χ.Α.: Τα μη τραπεζικά blue chips, προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις τραπεζικές πιέσεις - Κεντρική Εικόνα

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις σημερινές συναλλαγές, καθώς οι ενεργοί επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Ρωσίας για την κρίση στη Συρία, χωρίς να έχουν "ξεχάσει" τα "παραλειπόμενα" του "εμπορικού πολέμου" μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών αναμένεται να στραφεί και στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ. Μεταξύ των μεγάλων των εταιρειών που θα ανακοινώσουν μέσα στην εβδομάδα τα αποτελέσματά τους είναι οι Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Ερχόμενοι στο Χ.Α., όλα δείχνουν ότι ο γενικός του δείκτης θα συμπληρώσει και τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, με επικεφαλής της ανοδικής κίνησης και σήμερα, τον τραπεζικό κλάδο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το +7,08% του τραπεζικού δείκτη.

Όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι δηλώσεις και τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία "από τα τραπεζικά 'τεστ κοπώσεως' δεν θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες για τις εγχώριες συστημικές τράπεζες" και αυτό φαίνεται ότι "εξαργυρώνεται" στο ταμπλό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι σημερινές δηλώσεις Φραγκιαδάκη.

Πιο συγκεκριμένα, "όλες οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να περάσουν τα τεστ αντοχής της ΕΚΤ, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας στο περιθώριο εκδήλωσης για την υπογραφή συμφωνίας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, για συμβάσεις εγγυήσεων ύψους 640 εκατ. για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Φραγκιαδάκης ανέφερε ότι ενημέρωση για το πώς οδεύει η διαδικασία θα έχουν οι τραπεζίτες κατά την επίσκεψή τους στη Φρανκφούρτη.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο η μετοχή της 3Ε (-5,02%) υποχωρεί προς χαμηλότερα επίπεδα, διορθώνοντας το +5,22% της περασμένης Παρασκευής.

Από τους τίτλους που διεκδικούν υψηλότερες αποτιμήσεις, τα μεγαλύτερα κέρδη για Viohalco (+3,35%), ΔΕΗ (+3,57%), ΑΔΜΗΕ (+3,68%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+3,46%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα των δύο ποσοστιαίων μονάδων ακολουθούν οι Ελ. Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και Lamda Development.

Η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης βρήκε τον γενικό δείκτη σχετικά κοντά στο υψηλό ημέρας των 826,98 (+1,98%) και πιο συγκεκριμένα στις 824,91 μονάδες με κέρδη 1,72% και τον τζίρο στα 42,9 εκατ., από τα οποία τα 9,4 εκατ. αφορούν "πακέτα".

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο των βασικών δεικτών κοντά στα ενδοσυνεδριακά υψηλά και η διεύρυνση του αγοραστικού ενδιαφέροντος και για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων.