ΕΛΛAΔΑ

Κινητοποίηση έξω από αλυσίδα καφέ κατά απόλυσης ντελιβερά (photos)

Κινητοποίηση έξω από αλυσίδα καφέ κατά απόλυσης ντελιβερά (photos) - Κεντρική Εικόνα

Νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας στο χώρο του επισιτισμού, και μάλιστα σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων καφέ. Σύμφωνα με καταγγελία της εργατικής συσπείρωσης σε επισιτισμό-τουρισμό Λάντζα, εργαζόμενος ντελιβεράς στην αλυσίδα καφέ απολύθηκε επειδή τόλμησε να διεκδικήσει δώρο Πάσχα και να αρνηθεί να δεχθεί τη μείωση στο ωρομίσθιο που του «σέρβιρε» ο εργοδότης.

Σήμερα η Λάντζα, η Λαική Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων και άλλες συλλογικότητες διοργάνωσαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα της περιοχής Κεραμεικού. 

 

Μεταξύ άλλων το κάλεσμα της Λάντζας αναφέρει τα εξής: 

"Ούτε δύο βδομάδες δεν πέρασαν από την τελευταία μέρα καταβολής του δώρου Πάσχα και η εργοδοσία έχει ξεκινήσει να δείχνει τα δόντια της στους εργαζομένους. Ο λόγος γίνεται για γνωστή αλυσίδα στον χώρο της εστίασης με πολλά καταστήματα και εκατοντάδες εργαζομένους πανελλαδικά, όπως και ο συνάδελφος ντελιβεράς εκεί , που δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο , να διεκδικήσει την καταβολή του Δώρου Πάσχα. Ενώ η εταιρεία του κατέβαλε το δώρο μετά από την πίεση του συναδέλφου, και μέσα σε ένα κλίμα πλήρους τρομοκρατίας και πολλών απειλών ( δεν δίσταξε να δείξει την πόρτα της εξόδου σε όποιον το ζητήσει ) , έγινε πρόταση στον συνάδελφο , ο οποίος δούλευε παραπάνω ώρες από τις νόμιμες υπό την πίεση της εργοδοσίας , να του ρίξουν το ωρομίσθιο με την πρόφαση πως αν θέλεις τα νόμιμα θα παίρνεις και τα νόμιμα. Η άρνηση του συναδέλφου είχε σαν αποτέλεσμα και την άμεση απόλυση του, καθιστώντας σαφές πως η εργοδοσία , με όλο το οπλοστάσιο που της παρέχεται τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον αστικοποιημένο- εργοδοτικό συνδικαλισμό θα γίνεται μέρα με την μέρα πιο αδίστακτη."