ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στην αγορά η εφαρμογή που μετράει σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση ενέργειας

Ποια κινητά εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία (Πινακας) - Κεντρική Εικόνα

Στην αγορά "βγαίνει" το "WiseWatch”, μια εξελιγμένη εφαρμογή που παρακολουθεί και αναλύει σε πραγματικό χρόνο κάθε είδους ενεργειακά δεδομένα, σε κάθε τύπου επαγγελματική ή οικιακή εγκατάσταση, για την ορθή διαχείριση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Η εφαρμογή, που διατίθεται από την εταιρεία Dtwise που δραστηριοποιείται στο πεδίο των big data analytics, παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση European Utility Week της Βιέννης τον Νοέμβριο του 2015. Μετά από έντονο ενδιαφέρον μεγάλων Ευρωπαϊκών εταιρειών, η εφαρμογή "έτρεξε" πιλοτικά σε παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων ενεργειακών πόρων, και εμπλουτίστηκε με σημαντικά χρηστικά χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή εφαρμογή που συλλέγει ενεργειακά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, από οποιοδήποτε κρίσιμο σημείο εγκατάστασης ή κτιρίου κάθε μεγέθους. Ομαδοποιεί και αναλύει τα δεδομένα παρουσιάζοντάς τα στον τελικό χρήστη με εύληπτα infographics και αυτοματοποιημένες αναφορές. Απώτερος στόχος είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση κτιρίων και εγκαταστάσεων, καθώς και η εφαρμογή εγγυημένων παρεμβατικών ενεργειών εξοικονόμησης ενέργειας, μικρής ή μεγάλης κλίμακας.

To "WiseWatch" έχει σχεδιαστεί ώστε να έχει εφαρμογή σε καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού, ενώ σε άλλες παραλλαγές του μπορεί να παρακολουθήσει ακόμα και την ενεργειακή συμπεριφορά μιας εγκατάστασης ή ενός κτιρίου (θερμοκρασιακές μετρήσεις, αποδοτικότητα θέρμανσης/κλιματισμού του κτιρίου κλπ.).

Στην Ελλάδα η εφαρμογή παρέχεται ήδη σε μεγάλους Παρόχους Ολοκληρωμένης Ενέργειας, οι οποίοι μπορούν πλέον να προσφέρουν στους πελάτες τους πρωτοποριακές λύσεις Energy Monitoring & Efficiency με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Λειτουργεί επίσης σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αλυσίδες καταστημάτων και γραφεία, οδηγώντας σε επιτυχή case studies εξοικονόμησης.

Σχετικά με την εταιρεία Dtwise, μέσα από συνεχή έρευνα και ανάπτυξη, παράγει τεχνολογία αιχμής και εφαρμόζει τεχνικές που προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή εξέλιξη, επεκτασιμότητα και προσαρμογή των προϊόντων της, στις απαιτήσεις της αγοράς.

Πηγή: capital.gr