ΔΙΕΘΝΗ

Διαρροή αμμωνίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Διαρροή αμμωνίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Κεντρική Εικόνα

Συναγερμός μετά από διαρροή ποσότητας αμμωνίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), σήμανε στις υπηρεσίες της NASA, αλλά και των οργανισμών που συνεργάζονται στο μεγαλόπνοο διεθνές σχέδιο για την κατάκτηση του διαστήματος, όπως μεταδίδει το protothema.gr.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της NASA, η διαρροή προκλήθηκε στο κομμάτι του σταθμού που ανήκει στην αρμοδιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών και συνέβη κατά τη διάρκεια πολύπλοκων εργασιών ενός εκ των μελών της αποστολής.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι η ποσότητα της αμμωνίας που διέρρευσε ήταν πολύ μικρή και ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις που έχουν στη διάθεσή τους, ο αστροναύτης που τη διαπίστωσε είναι καλά στην υγεία του, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.

Για λόγους ασφαλείας, ωστόσο, αποκλείστηκε το σημείο, προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη και να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος στις εγκαταστάσεις.

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκονται οι Ρώσοι αστροναύτες Αnton Shkaplerov και Oleg Artemiev, οι Αμερικανοί Scott Tingle, Andrew Foistel και Richard Arnold και ο Γιαπωνέζος Norishige Kanay.