ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ντ. Κόουπ: Το 2018 ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει την υλοποίηση σημαντικών έργων

Ντ. Κόουπ: Το 2018 ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει την υλοποίηση σημαντικών έργων - Κεντρική Εικόνα

Την υλοποίηση σημαντικών έργων στους τομείς της τεχνολογίας και των προϊόντων, ιδιαίτερα την ανάπτυξη του δικτύου των VLTs και των SSBTs, θα συνεχίσει το 2018 ο ΟΠΑΠ. Παράλληλα, η εταιρεία θα παρουσιάσει σύντομα τις νέες στοιχηματικές της πλατφόρμες για τα πρακτορεία και το διαδίκτυο, με την ολοκλήρωση των έργων τεχνολογικού μετασχηματισμού να προσφέρει στην εταιρεία μεγαλύτερες λειτουργικές δυνατότητες και περισσότερο στρατηγικό έλεγχο. 

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα 2017 του ΟΠΑΠ, με τον CEO, Ντάμιαν Κόουπ, να αναφέρει στους αναλυτές πως η περυσινή χρονιά ήταν ιστορική, καθώς σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγές και πραγματοποιήθηκε πρόοδος σε όλες τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας. "Το 2017 ήταν μια απαιτητική χρονιά, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στον ΟΠΑΠ. Η ανάπτυξη του δικτύου των παιγνιομηχανημάτων (VLTs), οι επενδύσεις στο δίκτυο και η αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας αποτελούν ισχυρή βάση για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμων οφελών και θα διασφαλίσουν την επίτευξη του Οράματος 2020 της εταιρείας", σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Κόουπ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους τομείς δραστηριότητας, με επίκεντρο τα VLTs, τις επιδόσεις στοιχηματικών προϊόντων, τον τεχνολογικό μετασχηματισμό, την νέα όnline στοιχηματική πλατφόρμα, μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά: 

Ανάπτυξη του δικτύου των VLTs: Η ανάπτυξη του δικτύου των VLTs προχωρά με βάση τον σχεδιασμό της εταιρείας. Στο τέλος του 2017, ο ΟΠΑΠ είχε ήδη επιτύχει τον στόχο να θέσει σε λειτουργία περισσότερα από 10.000 VLTs, και άνοιξε 278 αποκλειστικά καταστήματα (gaming halls). Σήμερα, λειτουργούν ήδη περίπου 11.100 VLTs σε gaming halls και πρακτορεία ΟΠΑΠ. Στόχος της εταιρείας είναι να έχει εγκαταστήσει τουλάχιστον 20.000 VLTs έως τα τέλη του 2018.

Όσον αφορά στη συνεισφορά των VLTs, αυτή αυξάνεται σταθερά, λόγω της σταδιακής ωρίμανσης των gaming halls και της εξοικείωσης των πελατών με τα παιχνίδια.

Επιδόσεις στοιχηματικών προϊόντων: Το τέταρτο τρίμηνο το στοιχηματικό χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ σημείωσε ισχυρές επιδόσεις –για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Τα Virtual παιχνίδια έχουν κερδίσει την εκτίμηση του κοινού και ο ΟΠΑΠ σχεδιάζει να ενισχύσει περαιτέρω το περιεχόμενο τους μέσα στο 2018. 

Θετική χαρακτηρίστηκε η υποδοχή των SSBTs τόσο από τους πράκτορες του ΟΠΑΠ όσο και από τους πελάτες τους. Στο τέλος του 2017 ο αριθμός των SSBTs ήταν περίπου 1.400 μηχανές σε 676 πρακτορεία. Σήμερα, έχουν εγκατασταθεί σχεδόν 2.000 SSBTs σε περίπου 1.000 πρακτορεία ΟΠΑΠ και στόχος είναι να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός τους εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου 2018 στη Ρωσία.

Τεχνολογικός μετασχηματισμός: Ο κύριος Κόουπ έκανε αναφορά στην πρόοδο που συντελείται στο έργο του τεχνολογικού μετασχηματισμού του ΟΠΑΠ, το οποίο προχωρά βάσει του προγραμματισμού. Στα τέλη του τέταρτου τριμήνου, ο ΟΠΑΠ είχε ήδη εγκαταστήσει στο δίκτυο των πρακτορείων περισσότερα από 4.300 νέα τερματικά, τα οποία επέτρεψαν τη μεταφορά των υπηρεσιών ζωντανού (live) στοιχηματισμού.

Οnline στοιχηματική πλατφόρμα: Η νέα online στοιχηματική πλατφόρμα αναμένεται έως τα μέσα του δεύτερου τριμήνου του 2018, ενόψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Σύμφωνα με τον κύριο Κόουπ, η νέα πλατφόρμα θα επιτρέψει στον ΟΠΑΠ να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του στοιχηματικού χαρτοφυλακίου του. "Συνολικά, η ολοκλήρωση των έργων τεχνολογικού μετασχηματισμού θα προσφέρει στην εταιρεία μεγαλύτερες λειτουργικές δυνατότητες και περισσότερο στρατηγικό έλεγχο”, σημείωσε. 

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα ο κος Κόουπ σημείωσε: "Οι ισχυρές επιδόσεις μας στο τέταρτο τρίμηνο προσφέρουν σοβαρές ενδείξεις και στηρίζουν τις προσδοκίες για επιστροφή σε ουσιαστική ενίσχυση των εσόδων τόσο για το 2018 όσο και μετά από αυτό. Σε συνέχεια των τάσεων του τρίτου τριμήνου, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στα στοιχηματικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των Virtual παιχνιδιών και των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs), ενώ η συνεισφορά των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) είχε σταθερά ανοδική πορεία".

Σημειώνεται ότι τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) για το 2017 αυξήθηκαν κατά 4,1% και διαμορφώθηκαν στα 1.455,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της χρήσης 2017 διαμορφώθηκαν σε 306,5 εκατ. ευρώ, και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 126,2 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, η εταιρεία πραγματοποίησε το 2017 συνολικές επενδύσεις 123,8 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο κύριος Κόουπ ευχαρίστησε τους πράκτορες του ΟΠΑΠ για τη συνεισφορά τους, και όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας για τη σημαντική συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων.