ΔΙΕΘΝΗ

Το Playboy «μπλοκάρει» το Facebook

Το Playboy «μπλοκάρει» το Facebook - Κεντρική Εικόνα

Κλείνει τους λογαριασμούς του στο Facebook το Playboy μετά το σκάνδαλο για κατάχρηση προσωπικών δεδομένων από την εταιρεία Cambridge Analytica και εξαπολύει έντονη επίθεση στο κοινωνικό δίκτυο.

«Τα τελευταία νέα για την κακοδιαχείριση των δεδομένων των χρηστών από το Facebook μάς ώθησε στην απόφαση να αναστείλουμε σε αυτή τη φάση τη δραστηριότητά μας στην πλατφόρμα», δήλωσε την Τετάρτη το ιστορικό περιοδικό ενηλίκων.

«Το Playboy έχει περισσότερους από 25 εκατομμύρια ακολούθους στις σελίδες του στο Facebook και δεν θέλουμε να γίνουμε συνεργοί στην έκθεση των δεδομένων τους στις εν λόγω πρακτικές», αναφέρει η ανακοίνωση. «Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να απενεργοποιήσουμε τους λογαριασμούς που διαχειρίζεται απευθείας η Playboy Enterprises», εξηγεί η εταιρεία.

«Εμείς σεβαστήκαμε τους κανόνες του Facebook»

Εξαπολύοντας επίθεση στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το Playboy διαμαρτύρεται ότι τόσα χρόνια δυσκολευόταν να επιδιώξει τους επιχειρηματικούς στόχους και αυξήσει την απήχηση του εξαιτίας των αυστηρών κανονισμών που επιβάλλει το Facebook στο περιεχόμενο που δημοσιεύεται μέσω της πλατφόρμας.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αλλάξουμε τη φωνή του Playboy ώστε να προσαρμοστούμε σε αυτό που το Facebook θεωρεί κατάλληλο για να δημοσιευτεί στην πλατφόρμα του», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η εταιρεία υπογραμμίζει, όμως, ότι το Playboy υπήρξε πάντοτε συνώνυμο της προσωπικής ελευθερίας και της σεξουαλικής απόλαυσης και η απενεργοποίηση των λογαριασμών του στο Facebook είναι «ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».