ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

North Events: Θεμέλια για τη μεγένθυνση του τουριστικού ρεύματος από την Αμερική προς την Ελλάδα

Eλληνική εταιρεία-έκπληξη βρίσκεται στις top 10 εμπειρίες πολιτισμού στον κόσμο - Κεντρική Εικόνα

Τα θεμέλια για τη μεγένθυνση του τουριστικού ρεύματος από την Αμερική προς την Ελλάδα βάζει η ελληνική εταιρία North Events με την ανακοίνωση για τη διοργάνωση του πρώτου ελληνικού Β2Β Roadshow στην Αμερική, με αφορμή το "2ο Greek Panorama". Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η North Events, υπογραμμίστηκε ότι για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις και προορισμούς να συναντήσουν εξειδικευμένα τουριστικά γραφεία και ταξιδιωτικούς πράκτορες σε μεγάλες πόλεις της Αμερικής, με τη σημαντική συνεργασία και το κύρος της ASTA (American Society of Travel Agents). Είναι χαρακτηριστικό ότι το "Roadshow" θα ταξιδεύσει στην Βοστώνη, στη Νέα Υόρκη αλλά και στην Ουάσινγκτον και περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν, παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών, γευσιγνωσίες παραδοσιακών προϊόντων αλλά και εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος που αποτυπώνουν την Ελλάδα ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης αλλά και του κόσμου. Οι ημερομηνίες τον Μάιο με τις πόλεις των επαγγελματικών συναντήσεων είναι οι εξής: α) 7.5.2018 στη Βοστώνη, β) 8.5.2018 στη Νέα Υόρκη, γ) 9.5.2018 στην Ουάσιγκτον.

Ιδιαίτερης σημασίας αναδεικνύονται και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Αμερικανικό Κογκρέσο την Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, αλλά και στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον το Σάββατο, 12 Μαΐου 2018. Την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 με πρωτοβουλία της Hellas North American Events & της North Events και με τη συνεργασία της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, σε αίθουσα του Αμερικανικού Κογκρέσου θα γίνει παρουσίαση της Ελλάδας, όπου και θα προσκαλεστούν 100–150 Αμερικανοί γερουσιαστές και πολιτικοί εκπρόσωποι με σκοπό την σύσφιγξη διμερών σχέσεων σε επίπεδο συνεργασίας για τους κλάδους του τουρισμού, και των προϊόντων – με κοινό άξονα πάντα τον ελληνικό πολιτισμό.

Το Σάββατο 12 Μαΐου στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, πλούσιες εκδηλώσεις θα ξεχωρίσουν και πάλι την Ελλάδα ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης αλλά και του κόσμου, εξασφαλίζοντας δημοσιότητα και αναγνώριση. Ο πρόεδρος και ιδρυτής της North Events Λεωνίδας Μπαμπάνης δήλωσε: «Φέτος είναι η χρονιά της Ελλάδας για την Αμερική και αναμένονται νέες συνεργασίες και συνέργιες. Η διοργάνωση της ASTA Destination Expo εδώ στην Αθήνα τον Απρίλιο, το Roadshow της North Events στις 3 μεγάλες πόλεις και αγορές της Αμερικής τον Μάιο, αλλά και η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα, έρχονται να επιβεβαιώσουν τη δυναμική που έχει η αγορά των ΗΠΑ για ελληνική τουριστική βιομηχανία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της FEDHATTA Λύσσανδρος Τσιλίδης δήλωσε: «Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι ελληνικοί προορισμοί προβάλλονται στις 3 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και δημιουργούν προοπτικές αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την αγορά της Αμερικής».