ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψεύτης» και «διώκτης της ιδιοκτησίας» ο Α. Τσίπρας κατά τον Κ. Μητσοτάκη

 Κ. Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα έρθουν πιο γρήγορα από ότι λογαριάζετε - Κεντρική Εικόνα

Σε σκληρή επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης  αλλά και προσωπικά κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα προχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα της βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

«Είτε ψεύτης, είτε αυταπατώμενος δε μπορείτε να είστε πρωθυπουργός αυτής της χώρας», διαμήνυσε στον πρωθυπουργό ενώ αναρωτήθηκε: «Ο κ. Τσίπρας μας έλεγε πως είχε αυταπάτες και όχι να τον κατηγορήσουμε για ψέματα. Τι είναι χειρότερο; Ένας ψεύτης πρωθυπουργός ή ένας αυταπατώμενος που δεν ξέρει τι συμβαίνει γύρω του; Ένα πράγμα είναι βέβαιο. Είτε ψεύτης, είτε αυταπατώμενος δε μπορείτε να είστε πρωθυπουργός αυτής της χώρας». Τον κατηγόρησε ότι «την άγνοιά του την εμφάνισε ως αντισυμβατική μαγκιά», ότι «κορόιδεψε τους πολίτες» και ότι «φέσωσε τη χώρα με πάνω από 80 δις ευρώ».

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε επίσης λόγο για «πρωτοφανή υποβάθμιση» της χώρας και ότι σήμερα κανείς δεν την εμπιστεύεται. «Η ελληνική οικονομία θα χάσει 21 δις το 2015 και 2016 από την επιστροφή στην ύφεση. Η καθήλωση στην ύφεση οδηγεί και πάλι σε φαύλο κύκλο νέων μέτρων. Σαν τον Σίσυφο η ελληνική οικονομία κουρασμένη καλείται να κουβαλήσει και πάλι το βράχο. Τα μέτρα που ψηφίζετε αποτυπώνουν την ιδεοληψία και την άγνοια σας για το πώς λειτουργεί η οικονομία. Οι φόροι σας θα πέσουν επάνω στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενους στους νέους έμμεσους φόρους, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Διώκετε την ιδιοκτησία. Θέλετε πληβειοποίηση της μεσαίας τάξης. Επενδύετε σε έναν ακήρυχτο ταξικό πόλεμο. Κανείς Έλληνας δε θα μείνει ανεπηρέαστος από τους έμμεσους φόρους που ψηφίζεται. ΦΠΑ στο 24%, φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο, φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη. Τέλος στα ξενοδοχεία, στο τηλέφωνο, στον καπνό, στη μπύρα. Όλα αυτά τσακίζουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και πλήττουν τα χαμηλότερα εισοδήματα. Είχατε το θράσος να καταθέσετε τη νομοθετική διόρθωση για τα ειδικά μισθολόγια». Χαρακτήρισε τον «κόφτη» ως «μηχανισμό διαρκούς επιτροπείας»: «Σήμερα εισηγείστε και τον κόφτη. Και κάτι ακόμα χειρότερο. Το περίφημο Ταμείο που θα εκτείνεται μέχρι το 2115. Αυτό δεν έχει γίνει σε καμία χώρα. Ο κόφτης είναι η ρήτρα της προσωπικής σας αναξιοπιστίας κ. Τσίπρα. Ξέρουν οι δανειστές πως θα κάνετε τα πάντα, για να μείνετε στην καρέκλα. Σας ξεφτιλίζουν οι δανειστές με τον κόφτη και το Ταμείο».

Απευθυνόμενος συνεχώς σε πρώτο πρόσωπο προς τον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως ο πρωθυπουργός δεν έγινε φιλελεύθερος, επειδή ψήφισε κάποιες μεταρρυθμίσεις, αναφέροντας πως είναι μαθηματικά βέβαιο πως οι πολίτες θα γίνουν μάρτυρες μίας ιλαροτραγωδίας. «Η Βενεζουέλα έχει καταστραφεί από τον φίλο σας Νικολάς. Σήμερα, στη χώρα που διαθέτει μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου από την Σαουδική Αραβία, η οικονομία έχει καταρρεύσει και οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους. Ο λαός της εξευτελίζεται και πεινάει.  Αλήθεια πως εξηγείται ο θαυμασμός σας για την πολιτική ηγεσία της Βενεζουέλας; 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφιέρωσε σχεδόν τη μισή παρουσία του στην Ολομέλεια, αναλύοντας τη μεταρρυθμιστική οπτική της Νέας Δημοκρατίας ως μέσο άρσης των αδιεξόδων της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε, εκ νέου, κάλεσμα σε όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας, με στόχο την εφαρμογή μίας στρατηγικής, η οποία θα δώσει ώθηση στον τόπο μέσα από ένα μείγμα συγκεκριμένων παρεμβάσεων, με την υπογραφή της ανάπτυξης.