ΕΛΛAΔΑ

Στόχος βομβιστών ο «άρχοντας» των υφασμάτων με 140 καταστήματα σε 7 χώρες (photos+video)

Στόχος βομβιστών ο «άρχοντας» των υφασμάτων με 140 καταστήματα σε 7 χώρες (photos+video) - Κεντρική Εικόνα

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα, στις 03:50,  σε κατάστημα επίπλων στη λεωφόρο Βουλιαγμένης (49), προκαλώντας τεράστιες ζημιές στην επιχείρηση.  Στο σημείο βρίσκεται ομάδα πυροτεχνουργών, που συλλέγουν τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού για να μεταφερθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν, ενώ στην περιοχή έχουν σπεύσει και αστυνομικές δυνάμεις.    

Το κατάστημα που μπήκε στο στόχαστρο των βομβιστών ανήκει στην εταιρεία Togas, που εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, δραστηριοποιείται στη βιομηχανία των premium υφασμάτων, όπως σημειώνει και η ίδια σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης. Ηεταιρία Togas μάλιστα έχει παρουσία σε παγκόσμια κλίμακα λειτουργώντας 140 καταστήματα σε 7 χώρες του κόσμου (Ελλάδα, Αμερική, Ρωσία, Αρμενία, Τουρκία, Καζακστάν, Ακτή Ελεφαντοστού). Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από ένα κατάστημα στην περιοχή της Γλυφάδας, Βουλιαγμένης 49, το οποίο έγινε και στόχος της βομβιστικής επίθεσης. 

Να σημειωθεί ότι ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε την ίδια περίπου ώρα την 1η Φεβρουαρίου, σε κατάστημα επίπλων επί της Λεωφόρου Κηφισίας 107, στο Μαρούσι. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές, τόσο στο ίδιο όσο και σε διπλανά καταστήματα, ενώ χρειάστηκε να κλείσει η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Κηφισίας στο ρεύμα προς Αθήνα. Το κατάστημα αυτό ανήκε στην εταιρεία DIAMANTIDIS S.A..

Image result for togas house of textiles

Image result for togas house of textiles

Image result for togas house of textiles store

Image result for togas house of textiles store