ΕΛΛAΔΑ

Οριστική λύση για το λιμάνι της Σαντορίνης

Οριστική λύση για το λιμάνι της Σαντορίνης - Κεντρική Εικόνα

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το πολύπαθο λιμάνι της Σαντορίνης είχαμε αυτές τις μέρες. Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, με απόφασή του, έδωσε έγκρίση για την δέσμευση 8.400.000 εκ. ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου «Επισκευή προβλήτα Αθήνιου Ν. Θήρας».

Όπως έγινε γνωστό, η διενέργεια του διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου στο λιμάνι της Σαντορίνης, η οποία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, θα διενεργηθεί με τη διαδικασία του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού με αναθέτουσα αρχή τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα δοθεί οριστική λύση στην προβληματική κατάσταση του λιμανιού.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο για το λιμάνι της Σαντορίνης ξεκίνησε το 2005, παραδόθηκε το 2010 και το 2016, μέσα σε μόλις 6 χρόνια, παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στον προβλήτα που έδεναν τα πλοία της ακτοπλοΐας, (μετακινήσεις πλακών στο υπόστρωμα της θάλασσας, , σπηλαιώσεις στα κρηπιδώματα, εκρίζωση μεταλλικών αναδομών, καθιζήσεις και ρωγμές στο οδόστρωμα κ.ά).

Με την υλοποίηση του έργου θα αποκατασταθούν άμεσα και άρτια όλες οι προκληθείσες ζημίες που υπέστη ο προβλήτας του λιμένα.