ΕΛΛAΔΑ

Ξεκινούν το Σάββατο τα δρομολόγια στο νέο τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι

Ξεκινούν το Σάββατο τα δρομολόγια στο νέο τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι - Κεντρική Εικόνα

Ακόμα ένα βήμα για το σύγχρονο τρένο στην Ελλάδα καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το ypodomes.com από αύριο 10 Φεβρουαρίου 2018, ξεκινά η χρήση του νέου τμήματος Τιθορέα-Λιανοκλάδι μήκους 54χλμ για επιβατικά δρομολόγια. Η είδηση αυτή, συμπληρώνει το παζλ για το νέο τμήμα καθώς από τις 2 Φεβρουαρίου έχουν ξεκινήσει πρώτα, τα εμπορικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι επιβάτες που θα ταξιδέψουν από αύριο και θα χρησιμοποιήσουν αυτό το τμήμα (είτε προς Αθήνα, είτε προς Θεσσαλονίκη) θα έχουν την ευκαρία να είναι οι πρώτοι που θα έχουν την εμπειρία της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής σήραγγας στα Βαλκάνια, αυτή του Καλλιδρόμου με μήκος 9χλμ.

Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη των επιβατικών μεταφορών που θα συνεισφέρει στην μετάβαση του σιδηρόδρομου. Να διευκρινιστεί ότι προς το παρόν δίδεται ο ένας από τους δύο κλάδους κυκλοφορίας (αυτός προς Θεσσαλονίκη), χωρίς επίσης να λειτουργεί η ηλεκτροκίνηση.

Αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όταν θα έχει "στρώσει" η γραμμή, οπότε θα δοθεί και ο δεύτερος κλάδος. Μέχρι τότε οι ταχύτητες δεν θα είναι υψηλές οπότε ο επιβάτης δεν θα νιώσει σημαντική μείωση στην χρονοαπόσταση του δρομολογίου του.

Στη συνέχεια όταν δρομολογηθούν τα ηλεκτροκίνητα τρένα, από τα τέλη Μάρτη-αρχές Απρίλη από την Αθήνα μέχρι το Λιανοκλάδι (και αντίστροφα) θα μπορούν να πιάνουν (κατά τόπους) μέχρι και 200χλμ/ώρα και η χρονοαπόσταση θα μειωθεί σημαντικά.