ΕΛΛAΔΑ

Δραματική κατάθεση για Novartis: Γιατί πήγα να πηδήξω από τον 13ο όροφο του Χίλτον

Δραματική κατάθεση για Novartis: Γιατί πήγα να πηδήξω από τον 13ο όροφο του Χίλτον - Κεντρική Εικόνα

Ξανά στο προσκήνιο επανέρχεται με αφορμή τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis η υπόθεση του Νίκου Τσενεκίδη, στον οποίο αναφέρεται η μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» και ο οποίος είχε απειλήσει στις αρχές του 2017 να πέσει από τον 13ο όροφο κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας. Το «Εθνος» δημοσιεύει την συγκλονιστική του κατάθεση στους Εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς έντεκα ημέρες μετά την απόπειρα όπου εξηγεί ουσιαστικά τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

Ειδικότερα, όπως είχε πει ο ίδιος σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Κατά το διάστημα που προηγήθηκε μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μια σειρά ατυχών γεγονότων μου δημιούργησαν δυσάρεστες σκέψεις και εμμονές. Αφορμή για αυτές ήταν ότι περί τα τέλη Νοεμβρίου ου ίδιου έτους μου γνωστοποιήθηκε από την εταιρεία ότι θα υποβληθώ σε εσωτερικό έλεγχο. Ειδικότερα είχα εμμονές ότι θα βρισκόμουν υπό συνεχή παρακολούθηση από την εταιρεία, με αποτέλεσμα να νιώθω ότι δεν μπορώ να επικοινωνήσω ελεύθερα με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου και τον κοινωνικό μου περίγυρο και εξαιτίας της έντονης πίεσης που ένιωθα αποπειράθηκα να αυτοκτονήσω, πέφτοντας από τον τελευταίο όροφο του Hilton. Τελικώς, έχοντας συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό μου, η οποία προσπαθούσε να με ηρεμήσει, μιλώντας μου για τη νεογέννητη κόρη μας, μεταπείστηκα και χωρίς εμπλοκή ετέρου ατόμου παραδόθηκα στις αστυνομικές αρχές, οι οποίοι με οδήγησαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας».

«Η πράξη μου αυτή δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο με την έρευνα που διεξάγεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για την εταιρεία στην οποία εργάζομαι και δεν γνωρίζω τίποτα σχετικό με αυτήν. Όσον αφορά τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργείται από την εταιρεία, δεν γνωρίζω την πορεία του και μέχρι σήμερα δεν έχω κληθεί σχετικά. Θα ήθελα να προσθέσω ότι στο ξενοδοχείο μετέβην με το αυτοκίνητο της πεθεράς μου, την 1η Ιανουαρίου, κατά τις 4 το απόγευμα. Όλο το χρονικό διάστημα έως και την απόπειρά μου ήμουν μόνος και η μόνη επικοινωνία που είχα ήταν τηλεφωνικώς με τη σύζυγό μου και τους γονείς μου».

Σημειώνεται ότι η «Αικατερίνη Κελέση» αναφέρεται στον Νίκο Τσενεκίδη από την πρώτη κατάθεσή της στις 6 Νοεμβρίου, συνδέοντας την ενέργειά του αυτή με ένα συγκεκριμένο φάρμακο και τις πληρωμές σε γιατρούς για την προώθησή του. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που δίνουν οι ΗΠΑ στην ελληνική Δικαιοσύνη στο συγκεκριμένο πρόσωπο αποδίδεται η ιδιότητα του εμπορικού υπευθύνου του φαρμάκου, που όπως αναφέρεται ήταν το πιο δημοφιλές στην Ελλάδα.