ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη συνεδρίαση των ΑΝΕΛ για το «Μακεδονικό»

Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας ήγειρε ο Πάνος Καμμένος στην Επιτροπή για τις Πρέσπες - Κεντρική Εικόνα

Κρίσιμη συνεδρίαση για τη στάση των ΑΝΕΛ στο θέμα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ πραγματοποιείται το μεσημέρι της Δευτέρας υπό την πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο, στον απόηχο της κόντρας μερίδας βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑ και  ΑΝΕΛ.

Η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Συμβουλίου πραγματοποιείται το μεσημέρι και αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά η στάση του κόμματος στις εξελίξεις για το ονοματολογικό, η συμμετοχή των βουλευτών στο συλλαλητήριο της Κυριακής αλλά η κόντρα που μαίνεται με μερίδα πρωτοκλασάτων βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι λεκτικές αψιμαχίες μεταξύ βουλευτών των δύο κομμάτων και κυβερνητικών εταίρων δεν έχουν τελειωμό, προκαλώντας τριβές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ . 

Τελευταία επεισόδια στην κόντρα ήταν οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα και των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου. «Το καλύτερο θα ήταν να είχαμε μία ενιαία θέση με τους ΑΝΕΛ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ», είπε ο κ. Μπαλαούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση από τον Δημήτρη Καμμένο , ο οποίος προανήγγειλε πολιτικές εξελίξεις με το Σκοπιανό. Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι με το ονοματολογικό θα ξεκαθαρίσουν οι στρατηγικές των κομμάτων και ο καθένας θα βρεθεί μπροστά στην αλήθεια. «Δεν μπορεί να γίνει συμφωνία αν δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για τον αλυτρωτισμό», είπε ενώ έστρεψε και πάλι τα «βέλη» του προς βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι δυνατόν ο κ. Σκουρλέτης να μας λέει να προσέχουμε και να μην πάμε στο συλλαλητήριο;», είπε. 

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή «κύκλοι» του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για υπέρβαση των ορίων και ερωτήματα που προκαλούν οι επιθέσεις του Δημήτρη Καμμένου. 

«Οι συστηματικές επιθέσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημ. Καμμένου ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του, υπερβαίνουν τα όρια, προκαλούν ερωτήματα για τη σκοπιμότητά τους και βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη στάση των ΑΝΕΛ και το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων» ανέφεραν οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: www.tovima.gr