ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Την αναβίωση εμπορικών περιοχών με κλειστά καταστήματα ζητούν οι έμποροι

Λιανεμπόριο: «Βόμβα» Γεωργιάδη για ανεμβολίαστους – Θα ισχύει ότι και στην εστίαση - Κεντρική Εικόνα

Η αναβίωση εμπορικών αξόνων με κλειστά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, μέσω κινήτρων για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και τους επιχειρηματίες, τέθηκε ως στόχος σε συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) Σταύρο Καφούνη.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας σε καταναλωτές, επιχειρηματίες και κατοίκους και η ανάγκη βελτίωσης της εικόνας του δημόσιου χώρου και ανάπτυξης των υποδομών.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την ανάγκη έναρξης προσπάθειας αναβίωσης εμπορικών αξόνων που έχουν κλειστά καταστήματα, δημιουργώντας κίνητρα για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και τους επιχειρηματίες, με σκοπό την επαναλειτουργία της τοπικής αγοράς.

Σύμφωνα με τον ΕΣΑ, διαπιστώθηκε ότι οι στόχοι είναι κοινοί και ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ήδη σχεδιάζονται ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Καφούνης ζήτησε την συμμετοχή του συλλόγου στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων αυτών και επιπροσθέτως έκανε έκκληση στον υπουργό για τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων που εμπλέκονται στην προσπάθεια αναβάθμισης του εμπορικού και τουριστικού κέντρου της πρωτεύουσας.