ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόρτα» Φώφης στο νέο εκλογικό νόμο

«Πόρτα» Φώφης στο νέο εκλογικό νόμο - Κεντρική Εικόνα

Την «πόρτα» στην ψήφιση του προτεινόμενου από την κυβέρνηση εκλογικού νόμου, με την υπάρχουσα μορφή του, έκλεισε οριστικά, μέσω του ΣΚΑΪ, η Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας πως «εμείς νοιαζόμαστε για την κυβερνησιμότητα και τη σταθερότητα».

"Αποσπασματικές ρυθμίσεις εμείς δεν θα ψηφίσουμε. Ο νέος νόμος καθιστά ρυθμιστή τη Χρυσή Αυγή... Εμείς δεν θα βάλουμε πλάτη στους τακτικισμούς του ενός και του άλλου" ξεκαθάρισε την Κυριακή η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι δεν θα συνηγορήσει στον κίνδυνο ακυβερνησίας.

Σύμφωνα με το skai.gr, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε δε, ότι το ΠΑΣΟΚ και ηΔημοκρατική Συμπαράταξη θα καταθέσουν σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή με την πρόταση τους για τον εκλογικό νόμο αναλυτικά.

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για ολοκληρωμένη παρέμβαση με μικρότερο και δικαιότερο μπόνους και σπάσιμο περιφερειών. "Θέλουμε κυβερνησιμότητα, σταθερότητα, συνεννόηση και συνεργασία" ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστηρίζει μείωση του μπόνους και η μεταρρυθμιστική ΝΔ πέρυσι έλεγε για μείωση μπόνους των 50 εδρών» σχολίασε, καλώντας όλα τα κόμματα σε διάλογο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανακολουθία, καθώς εγκατέλειψε την αρχική πρότασή του για τον εκλογικό νόμο. "Από τα πέντε θέματα που μού ανέπτυξε περιορίστηκε στα δύο... Γιατί όχι δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς αλλά και τους μετανάστες μας; γιατί δεν μπορούμε να σπάσουμε τις περιφέρειες;" διερωτήθηκε.

"Τη μια θέλει εκλογικό νόμο που απαντά σε βασικά ζητήματα, και μέσα σε μια εβδομάδα, χωρίς διάλογο εμφάνισε μια αποσπασματική ρύθμιση που προωθεί μόνο την κατάργηση του μπόνους. Αποσπασματικές ρυθμίσεις δεν πρόκειται να ψηφίσουμε" διεμήνυσε.

"Επιθυμούμε ευρύτατη εκλογική συνεννόηση για εκλογικό νόμο. Γιατί βιάζεται ο κ. Τσίπρας; Γιατί δεν τον ρύθμισε πέρυσι το νόμο; Γιατί επέλεξε το μπόνους των 50 εδρών όταν του προτείναμε να ψηφίσει την απλή εκλογική με πλειοψηφία 250 βουλευτών και επέλεξε να κυβερνήσει με την ακροδεξιά απόφυση;" είπε ακόμη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπολύοντας επίθεση στους ΑΝΕΛ.