ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες αντικειμενικές αξίες σε Φιλοθέη και Δήμο Δελφών

Νέες αντικειμενικές αξίες σε Φιλοθέη και Δήμο Δελφών - Κεντρική Εικόνα

Με αναδρομική ισχύ από τις 8 Ιουνίου του 2016 τέθηκαν σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές αξίες στις περιοχές Φιλοθέης - Ψυχικού και στη δημοτική ενότητα Παρνασσού, όπως αναφέρει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι οι τιμές στις εν λόγω περιοχές ήταν αντισυνταγματικές.

Σημειώνεται ότι από την ίδια ημερομηνία και μετά (8 Ιουνίου 2016) θα αναπροσαρμοσθεί ανάλογα και η φορολογία επί των ακινήτων.

Αναλυτικά οι δύο αποφάσεις προβλέπουν τα ακόλουθα:

1. Η ΠΟΛ 1181/2017 ορίζει ότι για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των μεταβιβαζομένων με οποιαδήποτε αιτία ακινήτων, επανακαθορίζονται οι τιμές ζώνης της αριθμ. ΠΟΛ. 1009/18-1-2016 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κατά το μέρος της που αφορά τις Ζώνες των οικισμών Επταλόφου, Λιλαίας και Πολυδρόσου,της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού, του Δήμου Δελφών, της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ως εξής:

α) για την Α' ζώνη Επταλόφου σε 1.000 ευρώ.

β) για την Α' ζώνη Λιλαίας σε 900 ευρώ.

γ) για την Α' ζώνη Πολυδρόσου σε 1.150 ευρώ.

2. Η ΠΟΛ 1180/2017 ορίζει ότι για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των μεταβιβαζομένων με οποιαδήποτε αιτία ακινήτων, επανακαθορίζονται οι τιμές ζώνης της αριθμ. ΠΟΛ. 1009/18-1-2016 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κατά το μέρος της που αφορά τις Α' και Γ' Ζώνες της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης, του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού, της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου τομέα Αθηνών, ως εξής:

α) για την Α' ζώνη Φιλοθέης σε 4.100 ευρώ.

β) για την Γ' ζώνη Φιλοθέης σε 3.650 ευρώ.