ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επισπεύδεται η ψήφιση του προϋπολογισμού

Προϋπολογισμός:Πρωτογενές έλλειμμα 5 δισ. ευρώ λόγω κορωνοϊού - Κεντρική Εικόνα

Στις 19 Δεκεμβρίου θα ψηφιστεί τελικά ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018, σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, έπειτα από εισήγηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αρχικά η ψήφιση είχε προγραμματιστεί για τις 22 Δεκεμβρίου , ωστόσο για να καταβληθούν έγκαιρα συντάξεις, μισθοί και επιδόματα, θα πρέπει ο προϋπολογισμός να πάρει ΦΕΚ τουλάχιστο μέχρι τις 20 μήνα.

Ετσι, σύμφωνα με το νέο προγραμματισμό, η πενθήμερη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού θα ξεκινήσει στις 11 Δεκεμβρίου και θα συνεχίσει μέχρι τις 13, ενώ θα γίνει διακοπή για να αρχίσει εκ νέου στις 18 και θα ολοκληρωθεί την αμέσως επόμενη μέρα, στις 19 μετά από ονομαστική φανερή ψηφοφορία που θα αρχίσει στις 12.00 τα μεσάνυχτα.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Βουτσής, η διακοπή της συζήτησης του προϋπολογισμού για δύο μέρες κρίθηκε αναγκαία καθώς, στις 14 και 15 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, ενώ 15-17 είναι προγραμματισμένο το συνέδριο της ΝΔ και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρίσκεται σε προγραμματισμένο ταξίδι στην Ουάσιγκτον όπου θα έχει, μεταξύ άλλων, επαφές με υποψήφιους επενδυτές.