ΕΛΛAΔΑ

Ποια... ταξιδιάρικη ευχή έδωσε ο Αλ. Τσίπρας στον μικρό Αμίρ

Ποια... ταξιδιάρικη ευχή έδωσε ο Αλ. Τσίπρας στον μικρό Αμίρ - Κεντρική Εικόνα

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας τον 11χρονο Αμίρ, δύο μέρες μετά τη ρατσιστική επίθεση σε βάρος του ίδιου και της οικογένειά του, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο 11χρονος από το Αφγανιστάν βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα, μαζί με την οικογένειά του και είχε κληρωθεί για σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, όμως αντί της σημαίας κράτησε μία πινακίδα με το όνομα του σχολείου του, στη Δάφνη. 

Περίπου μία εβδομάδα αργότερα, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο σπίτι της οικογένειας, προκαλώντας σοκ, αλλά και την αποχώρησή της από το διαμέρισμα. Μετά από παρέμβαση του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, η οικογένεια του Αμίρ μετακόμισε σε άλλο διαμέρισμα, ενώ το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας ανέλαβε τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον 11χρονο και τη μητέρα του στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι του Σαββάτου και τους καλωσόρισε λέγοντάς τους: «Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Να την κρατάς πάντοτε ψηλά και να θυμάσαι ότι στην Ελλάδα όλα τα παιδιά απολαμβάνουν παιδεία και ασφάλεια, εγγυημένη από την αγάπη και την αλληλεγγύη του λαού μας».

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αμίρ διαπίστωσαν ότι υποστηρίζουν την ίδια ομάδα, την Μπαρτσελόνα και το παιδί είπε στον Πρωθυπουργό ότι θέλει να ταξιδέψει στη Γερμανία.

«Να πας και να έρχεσαι εδώ για διακοπές, για να μας βλέπεις κιόλας», του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Αμίρ αποχώρησε από το Μαξίμου χαμογελαστός και με την ελληνική σημαία, που νωρίτερα του είχε στερηθεί, τυλιγμένη πάνω του.

Πηγή: ant1news.gr