ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΟΛΘ: Στην τελική ευθεία για τις υπογραφές

Υπογράφεται το απόγευμα στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ η συμφωνία πώλησης του 67% του ΟΛΘ - Κεντρική Εικόνα

Τα τελευταία έγγραφα που έλειπαν προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος της κοινοπραξίας και να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν στο ΤΑΙΠΕΔ τις προηγούμενες ημέρες.

Η συμπλήρωση του φακέλου σηματοδοτεί την άρση και της τελευταίας εκκρεμότητας ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να προχωρήσει η υπογραφή της σύμβασης.

Η ημερομηνία θα εξαρτηθεί από την έκδοση της γνωμοδότησης του ελεγκτικού συνεδρίου, στο οποίο θα μεταβιβαστεί ο φάκελος πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Πίσω από την καθυστέρηση κρύβονται διαδικαστικά ζητήματα για το εταιρικό σχήμα της κοινοπραξίας Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD (Ιβάν Σαββίδης) και Terminal Link SAS (CMA) που ως γνωστόν κέρδισε το διαγωνισμό για την απόκτηση του 67% του ΟΛΘ.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Απρίλιο η κοινοπραξία, ανακηρύχθηκε πλειοδότης στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, προσφέροντας τίμημα 231,92 εκατ. ευρώ και αναλαμβάνοντας την υποχρέωση υλοποίησης επενδύσεων ύψους 180 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.