ΕΥ ΖΗΝ

Τι είναι το messenger Lite που έχει κερδίσει το κοινό;

Τι είναι το messenger Lite που έχει κερδίσει το κοινό; - Κεντρική Εικόνα

Η «κρυφή» και πολύ καλύτερη έκδοση του Facebook Messenger είναι πια γεγονός!

Το δημοφιλέστατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης δημιούργησε την εφαρμογή Messenger Lite, η οποία είναι διαθέσιμη, ήδη, σε πολλές χώρες, επιτρέποντας σε όλο και περισσότερους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την πιο λεπτή και πιο αποτελεσματική έκδοση της εφαρμογής.

Η πιο «ελαφριά» έκδοση του Messenger είναι πιο απλή και λειτουργεί, καταργώντας ως επί το πλείστον, τα περισσότερα άχρηστα μέρη της εφαρμογής, όπως το Facebook Stories και τα gifs.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, το δημοφιλές μέσο βάζει τέλος στα χαρακτηριστικά αυτά που καταναλώνουν περισσότερα δεδομένα και χώρο.

Το Facebook Messenger Lite είναι τώρα διαθέσιμο στους περισσότερους ανθρώπους με κινητό τηλέφωνο Android, αν και δεν υπάρχει ακόμη έκδοση iOS.

Στην πραγματικότητα και σύμφωνα με ειδικούς, το  Facebook Messenger Lite, είναι ιδανικό για τρεις βασικούς λόγους.

Πρώτον, απαιτεί πολύ λιγότερα δεδομένα, καθιστώντας το φθηνότερο και πιο εύκολο στη χρήση όταν υπάρχουν ακριβές ή κακές συνδέσεις. Δεύτερον, ο κώδικας που τροφοδοτεί την εφαρμογή είναι πιο απλός και μικρός, ενώ το γεγονός ότι κάποιος δε θα μπορεί να λάβει αρχεία όπως φωτογραφίες ή gif, θα του εξασφαλίζει μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου.

Για αυτούς τους λόγους και επειδή, αρχικά, σχεδιάστηκε ως εργαλείο για τις αναδυόμενες αγορές, έχει κατασκευαστεί για να λειτουργεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές.

Έτσι, ακόμη και τα παλιά και τα μη υποστηριζόμενα τηλέφωνα θα μπορούν να τρέχουν το Messenger Lite, σε αντίθεση με την πολύ πιο αποκλειστική εφαρμογή Messenger full-fat.