ΔΙΕΘΝΗ

Ο Χιου Χέφνερ ως στρατιώτης στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (photo)

Ο Χιου Χέφνερ ως στρατιώτης στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (photo) - Κεντρική Εικόνα

«Θα ήθελα να με θυμούνται ως έναν άνθρωπο που άλλαξε τον κόσμο με ένα θετικό τρόπο κοινωνικά μιλώντας σε ότι αφορά το σεξ και θα ήμουν χαρούμενος για αυτό. Είμαι ένας άνθρωπος που ονειρεύομαι αληθινά και κάνω τα όνειρα πραγματικότητα», είχε πει ο Χιου Χέφνερ, ιδρυτής του Playboy πριν πεθάνει. 

Κάνοντας μια αναδρομή στη βογραφία του εντοπίσαμε ότι έχει πολεμήσει και ως στρατιώτης στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ έχει φτιάξει ακόμα και καρτούν για εφημερίδες του στρατού την περίοδο εκείνη! 

Αλλού μάλιστα διαβάσαμε ότι ξεκίνησε την καριέρα του ως πολεμικός ρεπόρτερ. 

O Xιου Χεφνερ εκτός από πάμπλουτος επιχειρηματίας και ιδρυτής του Playboy που όλοι γνωρίζουμε υπήρξε και στρατιώτης στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γεννημένος το 1926 και απόγονος του Κυβερνήτη του Πλίμουθ Γουίλιαμ Μπράντφορντ άρχισε από πολύ νωρίς να δείχνει πόσο ευφυής ήταν. 

Ήταν τόσο  έξυπνος που σύμφωνα με όσαδιαβάζουμε στο military.com, το IQ του όταν ήταν παιδί ήταν 150. Όταν αποφοίτησε το 1944 από το σχολείο κατετάγη στο στρατό ως πεζικάριος. Κατά τη διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης του κέρδισε ένα παράσημο επειδή προχώρησε σε εκτόξευση από M1 ενός εξαιρετικό δύσκολου στο χειρισμού του όπλο την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος...  

Φωτογραφία: Ο Χιου Χέφνερ ως στατιώτης στο Δεύτερο Παγκσόμιο Πόλεμο
Κατετάχθη στο Camp Adair στο Σάλεμ, στο Όρεγκον και στο Camp Pickett στη Βιρτζίνια. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του δημιούργησε κινούμενα σχέδια για τις εφημερίδες του Στρατού σύμφωνα με το military.com.

Αφού απολύθηκε από το Στρατό το 1946 ακολούθησε το δρόμο της τέχνης. Σπουδάσε Τέχνη στο Chicago Art Institute από το οποίο και αποφοίτησε και έπειτα στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις Urbana-Champaign. Έπειτα ήρθε η δουλειά στο Esquire από την οποία και έφυγε γιατί δεν ήταν ικανοποιημένος με το μισθό του. Τότε ήταν που γεννήθηκε το “Playboy”.