ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 «Παγώνει» το deal Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου

Την Τρίτη κλείνουν τα Μαρινόπουλος- Πότε ανοίγουν τα Σκλαβενίτης - Κεντρική Εικόνα

Όπως προκύπτει από πληροφορίες από ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με τις εξελίξεις στην συμφωνία μεταξύ Σκλαβενίτη και Μαρινόπουλου, το mega deal της εγχώριας αγορά σουπερμάρκετ φαίνεται πως «παγώνει».

Βασικός λόγος για αυτό φαίνεται να είναι σημαντικά τεχνικά και νομικά κωλύματα, που, όπως όλα δείχνουν, δεν επιτρέπουν την ευόδωση του την δεδομένη στιγμή. Πιο συγκεκριμένα, η αδυναμία της Μαρινόπουλος να καταβάλλει την δόση του Μαΐου για την αποπληρωμή των προμηθευτών της καθώς και το γεγονός πως με την λήξη της αποχής των δικηγόρων έχουν αναζωπυρωθεί περίπου 2000 ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις της Μαρινόπουλος με προμηθευτές και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι πληροφορίες θέλουν τις δυο αλυσίδες να μην εγκαταλείπουν ακόμη οριστικά το deal αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των διαπραγματεύσεων της Μαρινόπουλος με τις τράπεζες. Οι ίδιες πηγές, πάντως, σχεδόν απορρίπτουν το ενδεχόμενο η Σκλαβενίτης να αναλάβει τον έλεγχο και την διοίκηση του συνολικού δικτύου της Μαρινόπουλος.

Σημειώνεται πως πληροφορίες θέλουν την Μαρινόπουλος να προχωρά ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες σε επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες, όμως, θα αφορούν (και θα απαντούν στα όσα ακούγονται) την οικονομική –και όχι μόνο- κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η αλυσίδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ώρα ανακοινώσεων για την Μαρινόπουλος;    

                              48 ώρες αγωνίας για το deal Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου