ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Εγώ δεν πάω με τη Δεξιά, αλλά κι ο Τσίπρας στα δεξιά είναι

Λεβέντης: Εγώ δεν πάω με τη Δεξιά, αλλά κι ο Τσίπρας στα δεξιά είναι - Κεντρική Εικόνα

«Απλή και άδολη αναλογική, χωρίς μπόνους» είναι η θέση της Ένωσης Κεντρώων, την οποία ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης θα επαναλάβει την Παρασκευή το μεσημέρι στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, επικαλούμενη και τις σημερινές δηλώσεις του κ. Λεβέντη στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι οι απόψεις του είναι ήδη γνωστές στην κυβέρνηση, πριν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν γίνει ήδη οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις, με στελέχη της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς εάν θα δεχθεί κάποιου είδους μπόνους για το πρώτο κόμμα, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε τέτοια θέση. «Ο Λεωνίδας Κύρκος δεν έβαζε κρεμμύδια και σάλτσες, όταν μιλούσε για απλή αναλογική» σημείωσε. Επιπλέον απέρριψε ιδέες, όπως να δηλώνουν από πριν τα κόμματα με ποιον θα συνεργαστούν μετεκλογικά. Έκανε σαφές: «Εγώ με τη Δεξιά δεν πρόκειται να πάω, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει στροφή προς τα δεξιά».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σχετικά με τη Δικαιοσύνη, κράτησε αποστάσεις, προσθέτοντας, ωστόσο: «Και η Δικαιοσύνη δεν κάνει το καθήκον της». Σημείωσε πάντως, πως μπορεί ο κ. Πολάκης να μην έχει στοιχεία, αλλά είναι πιθανόν να έχει δει σαπίλα και σήψη και γι αυτό η Ένωση Κεντρώων ζητά να ερευνηθούν οι καταγγελίες του.