ΕΛΛAΔΑ

Στον ανακριτή για σκέλος της υπόθεσης της Λαϊκής, ο Βγενόπουλος

Απεβίωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος - Κεντρική Εικόνα

Έγγραφη ανωμοτί κατάθεση υπέβαλε ενώπιον της 10ης ειδικής ανακρίτριας, για σκέλος της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής των κυπριακών Αρχών.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, ο επιχειρηματίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η υπόθεση έχει κριθεί ήδη από την ελληνική Δικαιοσύνη, λέγοντας: «Άνθρακες ο θησαυρός».

Ειδικότερα, ο επιχειρηματίας δήλωσε: «Σε αντίθεση με όσα είχαν γραφτεί σε μερίδα Τύπου κλήθηκα να δώσω μια κατάθεση, όχι για καμιά σοβαρή υπόθεση, αλλά για το περιεχόμενο ενημερωτικών δελτίων της Λαϊκής Τράπεζας -συνδυασμό στοιχείων σε ενημερωτικά στοιχεία- του 2009 και του 2010. Η υπόθεση αυτή έχει ήδη κριθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και υπάρχει δεδικασμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για μια ακόμα φορά "άνθρακες ο θησαυρός". Έχουμε ζητήσει υποθέσεις που είναι αρμοδιότητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, να κριθούν εδώ. Μας φαίνεται πολύ περίεργο ότι η Κύπρος θέλει να κάνει τις δικές της διαδικασίες, αλλά συμπτωματικά πληροφορήθηκα ότι η υπόθεση έχει αρχειοθετηθεί στην Ελλάδα».