ΔΙΕΘΝΗ

«Μαϊμού» ασθενής αντί να εισπράξει, πλήρωσε «τρελή» αποζημίωση στην TUI!

Κλιμακώνεται η ξενοδοχειακή «επέλαση» των Γερμανών της TUI στην Ελλάδα - Κεντρική Εικόνα

Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη Βρετανίδα τουρίστρια, η οποία απαιτούσε αποζήμίωση απο τον τουρ οπερέιτορ Thomson γιατί, όπως ισχυριζόταν, είχε υποστεί τροφική δηλητηρίαση κατά τις διακοπές της στο Iberotel Palace στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου. Από έρευνα του τουρ οπερέιτορ διαπιστώθηκε ότι η τουρίστρια είχε πάρει μερικές φορές μόνο πρωινό στο ξενοδοχείο και έτρωγε έξω στο αιγυπτιακό θέρτερο. Το δικαστήριο επεδίκασε στην τουρίστρια να πληρώσει στον Thomson 25.000 λίρες για την "ανέντιμη" διεκδίκηση αποζήμίωσης.

Η ποινή είναι η υψηλότερη που έχει επιβληθεί μέχρι τώρα και εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην καταστολή αυτής της "βιομηχανίας" απαιτήσεων για ψευδή τροφική δηλητηρίαση, από Βρετανούς τουρίστες στους μεσογειακούς προορισμούς διακοπών τους.

Πριν από δύο εβδομάδες, δικαστήριο στο Λίβερπουλ διέταξε ζευγάρι να πληρώσει σχεδόν £ 4.000, αφού είχε ψευδώς προσπαθήσει να λάβει αποζημίωση μέχρι £ 10.000 από την Thomas Cook μετά από διακοπές στα Γκραν Κανάρια.

Ο Nick Longman, διευθύνων σύμβουλς της TUI UK και Ιρλανδίας, δήλωσε ότι η ποινή των 25.000 λιρών στέλνει ένα σαφές μήνυμα σε όσους σκέπτονται να απαιτήσουν αποζημιώσεις για δήθεν ασθένεια στις διακοπές τους. "Είναι πολύ σημαντικό ότι ο καθένας κατανοεί πλήρως ότι υπάρχουν συνέπειες για τέτοιες απαιτήσεις", είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι μόνο ένας μικρός αριθμός πελατών ασθενούν  πραγματικά στις διακοπές. Ο τουρ οπερέιτορ προσπαθεί να αποφευχθούν τέτοια συμβάντα, αλλά εάν υπάρξουν θα στηρίξει τους πελάτες.