ΕΥ ΖΗΝ

Επελαύνουν οι μπίρες με άρωμα... λουλουδιών

Επελαύνουν οι μπίρες με άρωμα... λουλουδιών  - Κεντρική Εικόνα

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, εκείνοι που πραγματικά λατρεύουν την μπίρα για την αψάδα της και την δροσιά που προσφέρει, και εκείνοι που δεν την αγαπούν καθόλου, καθώς αισθάνονται ότι είναι πολύ “βαριά” και ότι προκαλεί φούσκωμα.

Από φέτος το καλοκαίρι όμως όλοι μάλλον θα είναι με ένα ποτήρι μπίρας στο χέρι χάρη στη νέα τάση στα αλκοολούχα ποτά, που θέλει τις μπίρες να είναι πιο “ανάλαφρες” και να έχουν άρωμα λουλουδιών!

bira2

1. Η μπίρα Lilac της σουηδικής ζυθοποιίας Brekeriet παρασκευάζεται από άνθη πασχαλιάς, έχει ξινή και ταυτόχρονα λουλουδένια γεύση.

bira3

2. Η ζυθοποιία Dieu du Ciel παρασκευάζει την μπίρα Rosée d’Hibiscus από άνθη ιβίσκου, η οποία έχει έντονη γεύση, ροζ χρώμα και έντονη οξύτητα.

3. Η τεξανή ζυθυπιία Jester King Brewery εκμεταλλεύτηκε τη φύση της περιοχή του Ώστιν και συγκεκριμένα το άγριο βάλσαμο μελισσών και τα φρύγανα και δημιούργησε την απολαυστική μπίρα Vulgar Affection.

4. Η μπίρα Aura της ζυθοπιίας OEC Brewing έχει μια ιδιαίτερη, γλυκόπικρη γεύση χάρη στο μέλι, τη βελανιδιά και τον ροζ γρανίτη, από τα οποία παρασκευάζεται.

Πηγή: www.olivemagazine.gr