ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

O Damian Cope νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ

O Damian Cope νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ - Κεντρική Εικόνα

Ο Damian Cope αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθύνοντα Σύμβουλου της ΟΠΑΠ ΑΕ, από την 1η Ιουλίου 2016 μετά την απόφαση της εταιρείας να διαχωρίσει τους ρόλους του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 1η Ιουλίου 2016.

Ο Kamil Ziegler, ο οποίος ηγείται του ΟΠΑΠ ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος από τον Οκτώβριο του 2013, θα συνεχίσει να διατελεί Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου.

Ο Damian Cope έχει περισσότερα από 18 έτη εμπειρίας στον κλάδο των τυχερών παιγνίων, με πιο πρόσφατη αυτήν στην εταιρεία LadbrokesPlc, που διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος Διεθνών Δραστηριοτήτων. Στη Ladbrokes ήταν υπεύθυνος για όλες τις επίγειες και διαδικτυακές δραστηριότητες στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Στις χώρες ευθύνης του συμπεριλαμβάνονταν η Ισπανία, το Βέλγιο, η Δανία, η Ιρλανδία και η Αυστραλία. Ήταν επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Sportium Apuestas Deportivas, κοινοπραξίας αθλητικού στοιχηματισμού με τον Όμιλο Cirsa. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Διευθύνων Σύμβουλος Ecommerce του Ομίλου Gala Coral. Επίσης κατείχε ανώτερες διοικητικές θέσεις στην Blue Square και Rank Group Plc.Είναι πτυχιούχος Νομικής του Πανεπιστημίου Bristol του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή που θα αναλάβω το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ, μίας ευρέως αναγνωρισμένης εταιρείας τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Τα τελευταία τρία χρόνια ο ΟΠΑΠ, υπό τη δυναμική ηγεσία και καθοδήγηση του Kamil Ziegler άλλαξε σημαντικά και σημείωσε μεγάλη πρόοδο. Προσβλέπω στη στενή μου συνεργασία με τον Kamil Ziegler και όλους τους εργαζόμενους στον ΟΠΑΠ, για να οικοδομήσουμε ένα ακόμη πιο λαμπρό μέλλον για την εταιρεία» ανέφερε ο Damian Cope.