ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Εξαιρετικός ο Τσακαλώτος, δεν τον εμπιστεύεται ο Τσίπρας

Ιταλικός Τύπος: «Νon paper» Σόιμπλε στο Eurogroup - Κεντρική Εικόνα

Το εγκώμιο του έλληνα ομολόγου του, Ευκλείδη Τσακαλώτου, έπλεξε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, καθώς φέρεται να είπε, όπως μεταδίδει η DW, ότι είναι ένας «εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών» και ένας «σκληρός διαπραγματευτής». Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν τον εμπιστεύεται όσο θα έπρεπε.

Σε ό,τι αφορά τα της διαπραγμάτευσης, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι την Πέμπτη θα υπάρξει λύση στο ελληνικό ζήτημα. «Την Πέμπτη θα τα καταφέρουμε», είπε σε εκδήλωση του Bloomberg στο Βερολίνο. Και πρόσθεσε πολύ χαρακτηριστικά: «Θα το δείτε».

Το κλειδί για να γεφυρωθούν οι διαφορές με τους δανειστές είναι η αποδοχή της πρότασης για έναν αυτόματο μηχανισμό σύνδεσης των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος με την ανάπτυξη, ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στόχος της κυβέρνησης, όπως αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο, είναι η επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Πέμπτης αλλά εαν η λύση που πέσει στο τραπέζι δεν ικανοποιεί την ελληνική πλευρά, τότε ορθάνοιχτο είναι το ενδεχόμενο της καταφυγής σε Σύνοδο Κορυφής.