ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατεβασμένα τα ρολά σήμερα σε εφορίες και τελωνεία

Νέος πτωχευτικός κώδικας: Μετά από 100 χρόνια καταργούν την αποζημίωση απόλυσης σε εταιρείες που πτωχεύουν - Κεντρική Εικόνα

Απεργία σήμερα Πέμπτη, 19 Μαϊου, και συγκέντρωση στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, κήρυξε η ΠΟΕ ΔΟΥ, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων, οι οποίοι εναντιώνονται στην απόφαση να καταστεί Ανεξάρτητη Αρχή η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Μάλιστα η ΠΟΕ- ΔΟΥ έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στις ΔΟY Αττικής και Κυκλάδων απορρίπτει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη Δημιουργία ανεξάρτητης αρχής και τη μεταφορά του φοροεισπρακτικού μηχανισμού εκτός του Υπουργείου Οικονομικών» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

«Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των συγκεκριμένων σχεδίων τα οποία προβλέπουν, μεταξύ άλλων:

Την οριστική πλέον διάσπαση του κλάδου μας, ανάμεσα σε όσους μεταφέρονται στην ανεξάρτητη Αρχή και όσους παραμένουν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Τη μεταφορά της φορολογικής διοίκησης και κατά συνέπεια και το προσωπικό αυτής, εκτός του υπουργείου Οικονομικών.
Θεσμοθετείται πλέον η συμμετοχή εκπροσώπων των δανειστών στη χάραξη πολιτικής, αλλά και τη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών.

Για το προσωπικό της Αρχής, θα έχουμε περιορισμένη εφαρμογή (αν όχι κατάργηση) του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Θα υπάρχει πλήρης ευελιξία στη διαχείριση του προσωπικού και τις υπηρεσιακές μεταβολές, κατά παρέκκλιση όλης ουσιαστικά της ισχύουσας νομοθεσίας, ενισχύοντας παράλληλα διαδικασίας αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας.

Προβλέπεται η θέσπιση διαφορετικού, σε σχέση με το υπόλοιπο Δημόσιο, συστήματος αξιολόγησης, για το οποίο δεν δίνονται σχετικές πληροφορίες.

Προεξοφλείται ο χαρακτηρισμός μέρους των υπαλλήλων ως ακατάλληλων κατά την πρώτη αξιολόγηση (η οποία θα γίνει με την έναρξη της λειτουργίας της νέας αρχής), οι οποίοι θα τεθούν αυτόματα εκτός της Αρχής και το μέλλον τους παραπέμπεται ουσιαστικά στο υπουργείο Εσωτερικών.

Προβλέπεται η δυνατότητα άμεσης κατάργησης ή συγχώνευσης υπηρεσιών.

Στοχοποιούνται εκ των προτέρων συγκεκριμένες κατηγορίες υπαλλήλων.

Το σχέδιο αυτό όχι μόνο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, αλλά αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους.

Επιφέρει την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων και υπονομεύει ευθέως το εργασιακό μας μέλλον.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο συζήτησης» συνεχίζει η ανακοίνωση.