ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η συγχώνευση τριών ευρωπαϊκών μονάδων της Coca Cola θα πλήξει τα οικονομικά αποτελέσματα

Η συγχώνευση τριών ευρωπαϊκών μονάδων της Coca Cola θα πλήξει τα οικονομικά αποτελέσματα - Κεντρική Εικόνα

Έναν μήνα νωρίτερα απ' ότι είχε προγραμματιστεί, ολοκληρώθηκε η συγχώνευση τριών μονάδων εμφιάλωσης της Coca Cola και η εταιρεία αναμένει ότι αυτό θα πλήξει τα οικονομικά αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η εταιρεία αναμένει καθαρό αντίκτυπο από εξαγορές, εκποιήσεις και άλλες δομικές αλλαγές, περίπου πέντε με έξι μονάδων στα έσοδα και τεσσάρων έως πέντε μονάδων στα κέρδη προ φόρων του δεύτερου τριμήνου.

Τον περασμένο Αύγουστο, τρεις μονάδες εμφιάλωσης της Coca-Cola συμφώνησαν να συγχωνευθούν συνδυάζοντας έσοδα ύψους 12 δισ. δολαρίων σε 13 ευρωπαϊκές χώρες. Η κίνηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για ενοποίηση παγκοσμίως, με στόχο την περικοπή κόστους, λόγω της επιβράδυνσης στις πωλήσεις.

Οι εταιρείες που συγχωνεύτηκαν είναι η Coca-Cola Enterprises που δραστηριοποιείται σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, η ισπανική Coca-Cola Iberian Partners και η γερμανική Coca-Cola Erfrischungsgetränke. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε στις 28 Μαΐου –περίπου έναν μήνα πριν το αναμενόμενο- και δημιούργησε τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία εμφιάλωσης προϊόντων της Coca-Cola στον κόσμο, σε όρους εσόδων.