ΕΛΛAΔΑ

Ο εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί η τυφλότητα του δράστη της Δάφνης

Ο εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί η τυφλότητα του δράστη της Δάφνης - Κεντρική Εικόνα

Κανένα δικαιολογητικό για την κατάσταση της όρασής του δεν προσκόμισε στην ανακρίτρια ο Παναγιώτης Κοντζιλέλος, που προφυλακίστηκε για τον βιασμό 20χρονης φοιτήτριας, την ίδια ώρα που στην υπόθεση παρενέβη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, προκειμένου να ερευνηθεί η γνησιότητα του πιστοποιητικού τυφλότητας που ανάρτησε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ο κατηγορούμενος και να εντοπιστεί από ποιον φορέα χορηγήθηκε.

Η πλευρά του θύματος, το οποίο εξακολουθεί να νοσηλεύεται, παρακαλεί για «διακριτικό χειρισμό» στην υπόθεση, με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι συνήγοροι της 20χρονης και της οικογένειάς της. Μέσω των δικηγόρων τους, Δήμητρας Ρίζου και Νίκου Κακολιά, η φοιτήτρια και η οικογένειά της αναφέρουν πως «τις τελευταίες μέρες η ελληνική κοινωνία συμπάσχει με τη νεαρή φοιτήτρια, θύμα εγκληματικών και εξαιρετικά ειδεχθών πράξεων μεσήλικα. Η ίδια -και η οικογένειά της- εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για τη συμπαράσταση, προτεραιότητά της, όμως, είναι η διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης και παρακαλεί για κατανόηση και διακριτικό χειρισμό».

Από την άλλη πλευρά, ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Ελευθέριος Ειρηνάκης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας, τόνισε πως ο εντολέας του έχει σοβαρό πρόβλημα με την όρασή του. Ζήτησε μάλιστα και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να προσδιοριστεί το ποσοστό τυφλότητας.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, επανέλαβε και ενώπιον της ανακρίτριας πως με την 20χρονη είχαν συμφωνήσει έναντι αμοιβής να «του κάνει σεξουαλικές χάρες» και φέρεται να υποστήριξε πως από το υλικό των καμερών που είχε στο υπόγειο της Δάφνης προκύπτει ότι η κοπέλα συναινούσε σε όσα γίνονταν.