ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 18/5 θα κληθεί η ολομέλεια να ψηφίσει τα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης

Αναδρομικά ζητούν οι υπάλληλοι της Βουλής - Κεντρική Εικόνα

Στις 18 Μαΐου θα συζητηθούν και θα τεθούν προς ψήφιση τα μέτρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης από την Ολομέλεια της Βουλής, δήλωσε ο πρόεδρος του Σώματος, Ν. Βούτσης, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους. Διευκρίνισε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση με τον χαρακτήρα του επείγοντος στην αρμόδια επιτροπή στις 15 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί σε δύο συνεδριάσεις, στις 17 και 18, στην Ολομέλεια.

Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθηση ότι καμία διαρροή δεν θα υπάρξει από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως η ΝΔ θα έχει μεγάλο πρόβλημα αν δεν ψηφίσει κάποια από τα αντίμετρα. Όπως είπε, «όταν οι βουλευτές κληθούν να ψηφίσουν, θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τα μέτρα και το χρέος [...]Έτσι και αλλιώς τέσσερις μέρες αργότερα το Eurogroup θα κληθεί να αποφασίσει».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα ενημερώσει εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης απάντησε «όλα θα γίνουν».

«Περιμένετε διαρροές;» ρωτήθηκε ο κ. Βούτσης και απάντησε: «Όχι απλώς δεν περιμένουμε καμία διαρροή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης θα στηρίξουν κάποια από τα αντίμετρα από τοποία κάποιοι θα ευνοηθούν και κάποιοι θα έχουν απώλεια. Η ΝΔ θα έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα αν δεν ψηφίσει κάποια από τα αντίμετρα, κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με τα φορολογικά».