ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ποιοι είναι μεγάλοι του λιανεμπορίου που κερδίζουν στη μάχη των Κυριακών

Το πιο δημοφιλές σούπερ μάρκετ ζητά από διευθυντές και αναλυτές, μέχρι πωλητές και κρεοπώλες (λίστα) - Κεντρική Εικόνα

Την υπαναχώρηση της Κυβέρνησης στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές παραδέχθηκε ο υπουργός, Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος το χαρακτήρισε ως ένα βήμα εκσυγχρονισμού. 

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά «φυσικά διαφωνούσαμε, αλλά είναι κάτι που γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Μπορούμε να το δούμε και αυτό σαν εκσυγχρονισμό». 

Στο δια ταύτα, τα καταστήματα θα παραμένουν ανοικτά περίπου 30 Κυριακές τον χρόνο όπως είπε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση του Capital.gr, από 8 που ισχύει σήμερα, στις τουριστικές περιοχές και συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, σε Αθήνα, παραλιακό μέτωπο, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, ενώ θα υπάρξει και το κριτήριο των 2.000 κλινών βάσει του οποίου κάποια περιοχή θα χαρακτηρίζεται ως τουριστική. 

Ειδικότερα, όπως είπε ο υπουργός στο περιθώριο των εγκαινίων ενός ακόμη Κέντρου Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών στην Πατησίων στα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Αθήνα, "υπάρχει συμφωνία να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές Κυριακές επιπλέον. Θα ανοίξουν σε τουριστικά μέρη, κυρίως στον Δήμο Αθηναίων, στο παραλιακό μέτωπο από τον Πειραιά έως το Σούνιο, σε ορισμένες περιοχές του Πειραιά, στον Δήμο Θεσσαλονίκης και γύρω από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος". 

Ο ίδιος εκτίμησε πως η συμφωνία θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή έως τις 15 Μαΐου, τόνισε ότι υπάρχει λευκός καπνός και πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι ένας συμβιβασμός, όπου αρκετά μέτρα είναι καλά και κάποια άλλα όχι και τόσο. Ανέφερε επίσης πως η συμφωνία περιλαμβάνει πολλά αναπτυξιακά μέτρα που ανοίγουν τον δρόμο ένταξης της χώρας στο QE.