ΕΥ ΖΗΝ

Ο μοναδικός Γλυπτός Ποταμός της Λάρισας πάει για πανευρωπαϊκό βραβείο (photos)

Ο μοναδικός Γλυπτός Ποταμός της Λάρισας πάει για πανευρωπαϊκό βραβείο (photos) - Κεντρική Εικόνα

Το έργο «Το πείραμα της Λάρισας - ο Γλυπτός Ποταμός - αναπτύσσοντας κώδικες νερών στο κέντρο της πόλης» της γλύπτριας τοπίου Νέλλας Γκόλαντα που κοσμεί την πλατεία Ταχυδρομείου και την κεντρική πλατεία της θεσσαλικής πόλης, διεκδικεί με αξιώσεις μια ευρωπαϊκή διάκριση στον 5ο διαγωνισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης για το βραβείο τοπίου (5th Landscape Award Session 2016-2017).

Τo έργο εκπροσωπεί την Ελλάδα στον διαγωνισμό, στον οποίο συμμετέχουν «τοπία» από δώδεκα ακόμη χώρες και συγκεκριμένα το Βέλγιο, την Ανδόρα, την Τσεχία, τη Φιλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία,τη Σλοβακία τη Νορβηγία, τη Σερβία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και τη Λετονία.  

Image result for ΓΛΥΠΤΟς ΠΟΤΑΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

Αναφερόμενη στον «Γλυπτό Ποταμό», η δημιουργός του έχει εξηγήσει πως το θέμα του είναι μια συνολική αισθητική παρέμβαση με την οποία γίνεται προσπάθεια «επανίδρυσης της σχέσης της πόλης και των κατοίκων που διαβιούν σε αυτή με το φυσικό και ιστορικό τοπίο».

Image result for ΓΛΥΠΤΟς ΠΟΤΑΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑ

Η Νέλλα Γκόλαντα γεννήθηκε στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από τη Λάρισα. Είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ και έχει κερδίσει βραβεία και διακρίσεις σε πολλές Biennale. Έργα της βρίσκονται σε Μουσεία και συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για τις εικαστικές της επεμβάσεις στον δημόσιο χώρο έχουνε γίνει εκτενείς δημοσιεύσεις σε ειδικά αρχιτεκτονικά βιβλία και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.