ΕΛΛAΔΑ

Στάχτη το «μαύρο κουτί» της μοιραίας Πόρσε

Στάχτη το «μαύρο κουτί» της μοιραίας Πόρσε  - Κεντρική Εικόνα

Νέα στοιχεία για το δυστύχημα με την Πόρσε που στοίχισε τη ζωη σε τέσσερις ανθρώπους και συγκλόνισε το πανελλήνιο. Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, το «μαύρο κουτί» του μοιραίου αυτοκινήτου καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πια η δυνατότητα να αντληθούν πολύτιμα στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Οι τρεις πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί από το Δημόσιο έχουν μία πρώτη εικόνα για το δυστύχημα. Συγκεκριμένα κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, από τις έρευνές τους επιβεβαιώνεται ότι η ξέφρενη πορεία της Πόρσε ξεκίνησε όταν έσκασε το οπίσθιο δεξιό ελαστικό. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ενώ αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι το πρόβλημα στο ελαστικό δημιουργήθηκε από την υπερθέρμανση που προκάλεσε η μεγάλη ταχύτητα, οι ειδικοί αρχίζουν να εκφράζουν επιφυλάξεις επ’ αυτού.

Εκτιμούν δηλαδή ότι το κλατάρισμα προκλήθηκε από διαφορετική αιτία που δεν αναφέρεται ακόμα διότι δεν έχει βεβαιωθεί. Ελεγχος θα γίνει και για το κατά πόσο λειτούργησε το ειδικό σύστημα ειδοποίησης που είχε η Πόρσε σε περίπτωση εκδήλωσης προβλήματος στα ελαστικά του.Αναφορικά με την ταχύτητα του μοιραίου οχήματος την ώρα της σύγκρουσης όλα δείχνουν ότι ήταν 198-200 χιλιόμετρα την ώρα.

Εκτός από τους πραγματογνώμονες του Δημοσίου υπάρχουν και οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχει ορίσει η οικογένεια του Γιώργου Βακάκη και οι οποίοι από την περασμένη Δευτέρα ερευνούν το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με αυτά που ορίζονται για τη διαδικασία, απέκτησαν πρόσβαση στο όχημα αφού πρώτα ολοκλήρωσαν τον έλεγχο οι πραγματογνώμονες του Δημοσίου.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ